Volley Hotel İstanbul Fitness & Spa Merkezi

Volley Hotel İstanbul Fitness & Spa Merkezi


Kış aylarında kat kat giyinerek fazla kiloları saklasak da gizlenmek yerine şimdi spor zamanı.
Çoğu zaman spora başlamak,rejim yapmak gibi sürekli ertelenen bir durumdur bir çoğumuz için.
Sağlıklı yaşam ve zinde olmak için, günümüzde spor yapmak spor salonları sayesinde  keyifli hale geldi.
Bu yazımda sizlere eşimle birlikte uzun zamandır spor yapmak için tercih ettiğimiz Volley Fitness & Spa merkezini tanıtıp merkezin yetkilileri ve eğitmenleriyle yapmış olduğum röportajı paylaşacağım.
Spor salonunda sertifikalı hedefinizi iyi anlayan sizi o yönde güvenle yönlendirecek eğitmenlerle çalışmak çok önemli.İhtiyacınız olan ve belkide çok daha fazlasını bir merkez içersinde yeterli donanımla , sıcacık güler yüzlü bir ortamda karşılamak hepimiz için cazipdir.
Sporunuzu yaparken özenle seçilmiş müzikler  yaptığınız aktiviteyiye eşlik ederken daha keyifli hale getirir ve kardio aletlerinin tam karşısında bulunan  televizyon eşliğin dede zamanın nasıl geçtiğini anlamadan sevdiğiniz programları izleyerek kalori yakmanın keyfide bir başka olur gerçekten.
Spor sonrası günlük bakım ihtiyaçlarınızı destekleyici sauna,buhar ve hamam da ter attıktan sonra kaslarınızı rahatlatmak için uzman ellerde yapılan masaj nede güzel olur değilmi.Sonrasında şöyle vitamin bara geçip bir bardak taze sıkılmış portakal suyu eşliğinde arkadaşlarınızla sohbet edip hem bedenen hemde ruhen rahatladıktan sonra evinize doğru oradan ayrılabileceğiniz bir yer düşünün.
İşte tamda bu anlattıklarımı ve çok daha fazlasını birebir bana ve üyelerine yaşatan bu harika spor merkezini birde yetkilerinin verdiği bilgilerle okumaya nedersiniz.
Volley Fitness & Spa merkezinin sorumlu müdürü Ozan bey ve değerli eğitmenleri röportaj isteğimi kırmadı ve sizler için sorduğum  tüm sorulara detaylarıyla cevap vererek spor salonlarının özelliklerini bizlerle paylaştı.

Merhaba Ozan Bey, bizlere biraz merkezinizi tanıtabilirmisiniz?



Volley Hotel İstanbul Fitness & Spa Merkezi


Volley Hotel İstanbul Fitness & Spa merkezi Anadolu yakasının en güzel yerleşim yerlerinde olan Üsküdar da Nuh kuyusu caddesi üzerinde Burhan Felek Spor Kompleksi yanında bulunmaktadır.
Öncelikle kulüp, 900 m2 alan üzerinde konumlandırılmıştır. Bünyesinde yer alan 250 m2 lik gym bölümü, 7 kurnalı ve 35m2 soğukluk alanıyla oldukça geniş Türk hamamı, yazın sıcak günlerinde huzurla ve güvenle serinleyip dinlenebileceğiniz açık havuz, soyunma odalarında tv’li sauna - buhar banyoları, masaj odalarıyla sizlere konforlu bir spa ve fitness hizmeti sunmaktadır.
Volley Fitness&spa olarak kadro kurulumunda kişilerin ahlaklı, mesleğine aşık, insanı seven, güler yüzlü, bilgili, tecrübeli ve kendini sürekli güncelleyen bireyler arasından seçmeye özen gösteriyoruz. .
 Marmara ve İstanbul üniversitesi spor akademisi (B.E.S.Y.O.) mezunu eğitmenlerimiz Çağla ve Mustafa  ile birlikte 2 yıl boyunca danışmanlık işleyişi ve kişisel antrenman(PT) için mükemmel bir ortam sağlıyor ve geliştirmeye çalışıyoruz.
 İstanbul Üniversitesi Turizm Otelcilik mezunu olan Aylin Hanım, salonumuzun satış ve halkla ilişkiler yüzü olarak 3 yıl boyunca bizi temsil etmektedir. Son olarak olağan üstü enerjisiyle, naif kişiliğiyle ve sihirli dokunuşlarıyla terapistimiz Enis, şimdiye kadar birçok kişiyi büyüleyerek değerimize değer katmıştır.

Volley Hotel İstanbul Fitness & Spa Merkezi


Fizyoterapi ve 608 saatlik standart masaj eğitimlerinin yanı sıra ayurveda (ayur=hayat/veda=bilgi) konularıyla oldukça ilgilidir. Kendisi 2 yıldır bizimle birlikte SPA bölümümüzü yönetmektedir.
Görüldüğü üzere oturmuş bir personel yapımız var ve bu durum misafirlerimize ayrıca bir güven duygusu aşılamakta. Bu duyguyu destekleyen bir diğer unsur sürdürülebilir kaliteli hizmetin devamı için, mesleki manada kendi iç eğitimlerimizin; kişisel gelişim, ileri psikoloji ve empati konularında da dış eğitimlerimizin aktif bir şekilde devam ediyor olması…

Ozan bey ;sizin tesisinizin diğer salonlardan farkınız nedir? Bize açıklarmısınız?

Fitness kelime anlamı olarak ‘’ sağlıklı olma ‘’ ‘’ formda kalma ‘’ manasına gelir.
 Türkiye de spor kültürünü yaşam şekli haline getirmemiş birçok insan spor salonlarındaki doğru yönlendirmeme, ilgisiz davranma durumlarında üyelikleri bittiği zaman verim alamadıkları için üyelik yenilemelerinde bulunmuyor ve başka bir spor salonu arayışı içine giriyor. Volley Hotel İstanbul Fitness & Spa ekibi olarak tesisimizde bu durumu minimuma indirmeye çalışıyoruz. Tesislerde ortalama üyelik yenileme oranı %20 civarlarındayken bizim tesisimizin üyelik yenileme oranı  %43 dür ve bana göre bu bir başarıdır. Bu başarımızı da personel seçimindeki özene bağlıyorum. Seçkin ve üyeliğini 2. Kez yenilemiş bir misafirimiz, ailenin bir ferdi olarak siz de bunu yaşayanlar arasındasınız öyle değil mi?

Satışla ilgili nasıl bir strateji uyguluyorsunuz bize açıklar mısınız Ozan Bey?

Bu konuda sorumlu satış danışmanız Aylin Hanım isterseniz size cevap versin.


Volley Hotel İstanbul Fitness & Spa Merkezi
 Hoş geldiniz . 
Üyelik satışlarımızda çeşitli stratejiler var. Üyeliklerimiz dışarıdan misafir kullanımlarına açık tir. Üyeliklerimiz paketlerimiz  1, 3, 6 aylık ve 1 yıllık şeklindedir. Yıllık üyelik paketlerimiz diğer üyelik paketlerimize göre daha cazip imkanlar sunuyor. Yıllık üyelik paketlerimizde, açık havuz kullanımı ve grup derslerine katılım ücretsizdir.
Bizim spor merkezimizde satışlarımız sırasında misafirlerimize üyelik paketlerini sunarken özenle agresif satış tekniği uygulanmaz. Uluslararası araştırma sonucu spor kültürü az gelişmiş ülkelerde bu strateji özellikle uygulanır ve başarı sağlanma oranı oldukça yüksektir.  Volley Hotel İstanbul Fitness & Spa olarak bu tarz bir stratejiye hiç gerek duymadık.  Çünkü bu spor merkezini tercih eden misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamada özen gösteriyoruz ve bunun sonucu olarak ta üyelik yenilemelerinde tekrardan tercih ediliyoruz. 
Şerife hanım sizin bu tesisteki 2 seneniz sizce de öyle değil mi?

 Evet Aylin hanım kesinlikle öyle.

 Volley hotel İstanbul Fitness & Spa olarak üyelik yenileme oranımız % 43 civarların da ve üyeliklerimizin %90 misafirlerimizin referansıdır. 900 m2 bir alanda misafirlerimize maximum hizmet ve güler yüzümüzle hizmeti vermekteyiz.
Fitness salonunda Mustafa hocayla birlikte bio empedans analiz testi sonuçlarına, ihtiyaç ve sağlık durumunuza göre kişiye özel antrenman programları yapılmaktadır.
Pilates ve grup derslerinde Çağla hocamız eşliğinde beden farkındalığınızı arttırabilir, kaslarınızı farklı ve eğlenceli bir antrenmanla güçlendirebilirsiniz.

 Bu bilgiler için size teşekkür ediyorum Aylin hanım
 Fitness eğitmenlerinden Mustafa hocama da bir kaç soru yöneltmek istiyorum.

Volley Hotel İstanbul Fitness & Spa Merkezi


Mustafa hocam; Salonunuza üye olan birine nasıl bir program uyguluyorsunuz ve Fitness eğitimleriniz hakkında  biraz bilgi verebilirmisiniz?

Şerife hanım öncelikle tekrardan hoş geldiniz,  bize yapımızı siz değerli okuyucularınıza aktarabilme fırsatı sunduğunuz için teşekkür ediyorum.
Fitness salonumuz butik bir salon olması nedeniyle misafirlerimizle eşit ve seviyeli ilgilenmemize olanak sağlıyor. Biz burada gelen misafirlerimizin vücut analiz testlerini yaptıktan sonra onların spor geçmişiyle ilgili bilgiler alıyor, herhangi bir sağlık problemi ya da özel bir durumu olup olmadığını öğrendikten sonra onların hedefleri doğrultusunda bir program hazırlıyoruz. Bu hazırladığımız programı aylık rutin ölçümlerle destekleyerek 4-6-8 haftalık periyotlarla yeniliyoruz. Bu dönemlerde misafirlerimizin sadece programlarıyla değil antrenman öncesi ve sonrası ya da normal hayatlarındaki öğünlerinde neler tüketmeleri gerektiği bilgilerini her zaman paylaşıyor ve bunların sonuçlarını birlikte takip ediyoruz. Bu anlattıklarım bizim sistemimizin danışmanlık kısmını kapsayan bölümü. Ayrıca günümüz Metropollerde yoğun stres altında yaşayan kişilerin kendilerine zaman ayırabilmek adına ve antrenmanlarından en fazla etkiyi daha kısa sürede ve daha eğlenceli şekilde alabilmeleri için bire bir kişisel antrenman ya da günümüz diliyle Personal Training hizmeti de tesisimizde verilmektedir.

Mustafa hocam nedir bu kişisel antrenman bize biraz bilgi verebilir misiniz?

Antrenmanların profesyonel eğitmenler tarafından kişiye özel egzersiz programı olarak hazırlanarak, antrenman süresince eğitmenle birlikte uygulanan bir sistemdir.
Bire bir antrenmanda eğitmen standart programdan farklı olarak ;
üyelerin sağlık durumu, psikolojik durumu ( mutsuz, sinirli, sıkılgan vb.),spor geçmişi, istekleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bir egzersiz programı hazırlanır. Bu tür detaylar kişisel bir dosyada saklanır. Periyodik ölçümlerle gelişim sürekli takip edilir. Eğitmenler bunların hepsinin aksamadan yapılabilmesi için kişinin motivasyonunu hep en üst düzeyde tutmaya çalışır.
Bu sistem standart programın dışında, kişiye özel olduğu için ve herkes de farklılık gösterdiğinden ekstra bir ilgi ekstra bir zaman harcanacağından farklı bir ücretlendirmeye tabi tutulur..

Peki neden personal training, neden kişisel antrenman?

Personal training okul döneminde alınan özel ders gibidir, öğretmen konuyu bir ya da iki kez anlatır ama özel ders hocası size anlayıncaya kadar anlatır konuyu sınıfta dinlediğinizde 50, özel ders hocası ile 80 alırsınız.İşin espirisi bir yana en başta:
VAKİT KAZANIRSINIZ: iyi bir eğitmen ile çalışırsanız hedeflerinize daha kısa sürede ulaşırsınız.
DOĞRU SPORCU BESLENMESİ: donanımlı bir eğitmen sizi adım adım takip eder ve ne zaman ne yemeniz gerektiğini sizinle paylaşır.
ZORUNDAKLIK HİSSİ: salonlar üyelik yaptırıp, ama ilk 1 aydan sonra gelmeyen insanlarla dolu. Ciddi sonuçlar almak istiyorsanız profesyonel bir eğitmen eşliğinde çalışmanız hem motivasyonunuzu en üst seviyeye çıkartacak hem de bu antrenmanlara gönüllü olarak uymak zorunda kalacaksınız.
YÜKSEK MOTİVASYON: 6-8 hafta boyunca aynı hareketleri yapmak zorunda kalmazsınız, programınız sık sık değişir fonksiyonel hareketlerle antrenmanınızı daha eğlenceli hale getirirsiniz.
SAKATLANMAZSINIZ: Eğer gerçek bir uzman eşliğinde çalışıyorsanız doğru açılarda ve gerektiği kadar yükleniyorsanız bu da sakatlık riskini en aza indirir.
Özetle kişisel antrenman demek spordan ve hayattan keyif almak demektir.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
 Pilates eğitmenimiz Çağla hocamızdan da pilates’ le ilgili bilgiler almak isterim.
Pilates’ le ilgili olarak doğru bilinen yanlışlar var; zayıflama, boy uzama vb. Pilates’ in kullanım alanları nelerdir?

 Pilates, fizyoterapistler tarafından da kullanılan bir yöntem. Bel ve boyun fıtığı olanlar, duruş bozukluğu yaşayanlar, ağır ameliyat geçirmiş ve kasları pasifleşmiş kişiler için (eğer doğru eğitmenden ders alınırsa ) Pilates’ in çok yararları oluyor. Çünkü zamanla kullanılmayarak pasifleşen veya vücudun merkez ve iç tarafındaki kaslar çalıştırılmaya başlıyor ve vücut kısa sürede sıkılaşarak pozitif tepki gösteriyor.

Pilates sadece bir spor mu? Yoksa bir kişisel gelişim metodu olarak da tanımlana bilir mi?

Bana göre pilates, çok kısa bir sürede hem estetik hem de dış görünüş bakımından mucizeler yaratan, insanın bedenine özen göstermesine, saygı duymasına neden olan bir kişisel gelişim yöntemidir.

Çağla hocam sizce Türk halkının Pilates ile arası nasıl?

Türk halkı, çok hızlı bir şekilde sonuç almak isteyen bir yapıya sahip.  Bu yüzden sabırlı olamayabiliyor ve Pilates yapmayı hemen bırakabiliyorlar. Pilates’ in birkaç, çok önemli kuralı vardır; Pilates duruşları, doğru nefes alarak diyafram kasının doğru kullanılması, karın kaslarını içe ve yukarıya doğru çekme, başı göbek deliğine doğru yuvarlama hareketleri… Bu kurallar çok iyi öğrenildikten sonra, sabırlı ve istikrarlı bir biçimde 10 saatlik Pilates uygulamasından sonra sonuçlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayacaktır.

Pilates neden diğer egzersizlerden farklı ve etkili?

Pilates son 100 yıl içerinde gelişmiş ve Almanya doğumlu Joseph Pilates tarafından keşfedilmiş ve bu egzersize kendi soy ismini vermiştir. Karın kaslarını içe ve arka beline doğru çekerek güçlü merkez yaratmayı keşfedip ve bunu doğru nefes hareketleriyle doğru kasları kullanılabilmeyi ve kaslardan beklenen performansı daha kısa sürede alınabileceğini ispat etmişti.

Pilates’ in yararları nelerdir?

Duruş pozisyonunuzu düzeltmenize ve daha uzun hissetmenize, karın kaslarınızı kullanarak omurganızı desteklemeye, vücudunuzun dayanma gücünü arttırmaya, daha esnek olmanıza, doğru nefes almayı öğrenmenize konsantrasyon geliştirmeye, vücudunuzun farkındalığına varmaya, rahatlamaya ve stres atmaya yardımcı olur.

Zaman ayırıp bu değerli bilgileri bizlere sunan tüm Volley Fitnes & Spa yetkililerine yürekten  çok teşekkür ederim.
Salon hakkında daha fazla bilgiler için web sayfası ve ınstagram hesaplarına aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

  1. çok güzel ve bilgilendirici bir röportaj olmuş tebrikler :)

    YanıtlaSil
  2. Süper bir paylaşım olmuş çok beğendim kesinlikle böyle bir yere ihtiyacım var diye düşündüm bian canım.Takipteyim benim bloğumada beklerim canım...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥