Shapemaster Güzellik Merkezinde Pilates Reformer ile sıkılaşma

Shapemaster Güzellik Merkezinde Pilates Reformer


Herkese Merhaba,
Sosyal medya hesaplarımdan beni takip edenler bilir, 17 Mart itibariyle uzun süredir bedenime yük olan kilolarımdan kurtulmak için bir zayıflama programına başladım.
Bu güne kadar kendi başıma desteksiz yaptığım tüm girişimlerim bana yine kilo olarak geri dönünce bu işi uzmanların yardımı olmadan başaramıyacağıma da kanaat getirdim.
Bağdad caddesinde bulunan Shapemaster Güzellik ve Estetik Merkezinin yardımlarıyla hem sağlıklı kilo verme hemde sağlıklı beslenme serüvenim başlamış bulunmakta.
Yaklaşık 6 gün sonra 2. ayımı dolduracağım.
Shapemaster Güzelik merkezinde, beslenmemden bölgesel yağlarımdan kurtulmaya yönelik bir çok tekniği birlikte kullanıyoruz.Bunları daha sonra zayıflama hikayemi anlatacağım bir dizi yazı paylaşımımda detaylarıyla bahsedeceğim.
Şu güne kadar özetle hani sonuç diye soracak olursanız ,gururla söyleyebilirim ki -8 kilom vücudumu terketmiş bulunmakta.Kilo fazla olunca hedef de elbette fazla.Ben daha sadece  hedefimin yarısına geldiğimi dahada devam edeceğimi belirteyim sizlere.
Sağlıklı zayıflama kalıcı olarak kilo kaybetme ve aynı zamanda  vücudumuzun sıkılaşması için spor şart.
Shapemaster Güzellik Merkezin de bölgesel zayıflamayı daha kolay hale getirip etkili sonuçlar veren tekniklerin yanı sıra Pilates Reformer egzersizleride bulunuyor.Egzersizlerimizden örnekleri aşağıya ekleyeceğim videom da izleyebilirsiniz.Ama ben öncesinde Pilates Reformer nedir,etkileri nelerdir bunlardan kısaca sizlere bahsetmek isterim.
Öncelikle Pilates Reformer egzersizleri için sizi doğru yönlendirecek bir uzmanla çalışıyor olmanız şart.
Shapemaster Güzellik Merkezinde Pilates Eğitmeni Nur Karanis de bu konuda tam donanımlı bir eğitmen.Kısaca kendisini tanıyalım.

Nur Karanis


''1965 yılında Trabzon da doğdu, 1990 yılında dil eğitimi için Londra ya gitti
 Cambridge deki dil eğitiminden sonra Turizm otelcilik eğitimini tamamlayıp bir İtalyan restaurantında işletmecelik yaptı.
2007 yılında City of Westminster den 1 yıl süren bir eğitim süresinden sonra pilates eğitmenlik diplomasını aldı.

Harbour Club Pilates'te eğitmenlik yaptı,  ayrıca kişiye özel dersler verdi.
Türkiye ye yerleştikten sonra İbrahim Gürbüz Pilates den pilates reformer1 - 2, pilates mat level 1 - 2 eğitimini tamamlayıp sertifikalarını aldı.
Şu anda Shapemaster da eğitmenlik yapmaktadır.

SERTİFİKALAR
Anatomy and physiology
Exercise and fitness
Exercise to musıc
Level 2 pilates''

Pilates Reformer


Pilates Reformer  nedir?
Reformer Pilates zayıflamaya katkı sağlayan bir spor çeşidi. Daha çok iskelet ve kas sistemini geliştirmeye yönelik egzersizler bütünüdür.Yukarıdaki fotoğraftada gördüğünüz gibi üzerine yatılan platformuyla,hareket eden kızaklı bölümden oluşuyor.Kendine özgü egzersiz  programlarıyla,  üzerinde yatarak, oturarak, diz üstünde ve ayakta durarak 500’den fazla hareketin  yapılabildiği  çok daha geniş kapsamlı bir kullanım sunmakta.Reformer aleti, normal bağımsız yapılan pilatese nazaran üzerindeki yaylar, hareketli bantlar ve makara sistemiyle oldukça etkili ve kısa sürede sonuç veren bir egzersiz aracı.Her yaştan insanın rahatlıkla uygulayabileceği bu egzersiz sisteminde reformer pilates yapan kişilerin hem kilo vererek hemde sağlıklı olarak incelme sağlanıyor.
Vücudun kolayca esnemesi sağlanarak, sıkılaşıp toparlanması hemde kaybedilen enerjinin tekrar kazanılması kolaylaşıyor.
Reformer egzersiz tekniklerinde akıcı ve birbirini takip eden hareketler  bütününe dayanmaktadır. Bu nedenle her bir egzersiz,diğer egzersize bedenininizi hazırlayarak kaslarınızı ısıtıp, iç organlarınızı harekete geçiriyor. Nefes alıp vermenizi düzenlerken yapacağınız hareketlerden en iyi faydayı almak için kaslarınızı doğru sırayla çalıştırıyor.
Reformer üzerinde egzersiz yaparken, amaç güç kazanmak, vücudu kendi sınırları içinde doğru şekilde esnetmek, denge merkezini, postür (Postür, vücuttaki organların sistematik olarak dizilişinin ortaya çıkardığı görüntünün tıp dilindeki adıdır.)bozukluklarını düzeltmek ve tüm bunlar esnasında doğru nefes, doğru tempo, odaklanma ve akıcı hareket ilkelerine sadık kalmaktır. Derslerde dengeli bir bütünlük olmalıdır; çünkü, amaç sadece belirli kas gruplarını şişirmek ya da büyütmek değil, esnetip uzatarak kuvvetlendirmektir.
Reformer aleti, özellikle yatarak uygulanan hareketlerde yer çekiminin etkisini azalttığı için kişinin daha rahat hareket etmesini sağlar. Egzersizlerin vücut ağırlığı kullanılarak yapılmasına karşın reformer aletinin tasarımındaki olağanüstü hesaplamalar sayesinde kaslar güçlenir ama bu esnada eklemlere yük binmesine de engel olunur. Reformer aleti ve diğer tüm pilates aletleri   bilinçli bir eğitmen gözetiminde doğru yayların ve açıların kullanılması sayesinde bir çok egzersiz türünden daha güvenli olma özelliğini de taşımaktadır.
Spor yaparken hem keyif alarak hemde harcadığınız enerjinin doğru kullanılarak amacına ulaşması anlamında en keyifli egzersizlerden biri  bence.
Tüm bu anlattıklarım doğrultusun da aşağıdaki videomdada izleyeceğiniz, derslerimizden görüntüler eşliğinde amacı ve etkisini dahada tamamlayacaktır.
Destek ve merkezlerinin tüm imkanlarını benim için önemli olan bu süreç de en etkili şekilde bana sunan Shapemaster Güzellik ve Estetik Merkezi sahibi ve uzman ekibine yürekten teşekkür ederim.

Shapemaster Güzellik Merkezi


SHAPEMASTER PASİF JİMNASTİK VE ZAYIFLAMA MERK.LTD.ŞTİ.

Bağdat caddesi no:275 kat:3 daire:6 Caddebostan/Kadıköy - İstanbul
Tel : 0 216 411 09 17-18
E-mail : info@shapemaster.com.tr






Yorumlar

  1. süpersin canım zaten zevkle takip ediyorum zayıflamanı :) darısı başıma çok doğru bir yer tercih etmişsin :)

    YanıtlaSil
  2. ah ah 12 kilo aldım 1 yıl içinde böyle bir şeye benim de ihtiyacım var en yakın zamanda.

    YanıtlaSil
  3. Pilates gerçekten çok iyi bir spor sećimi. Özellikle de bayanlar için. Tebrik ederim basarin için.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel,bol eksili günler canım başarılı bir merkez ve ekip ile çalışmak güzeldir elbette.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥