Thalia Hydra Perfect Vanilya Witch Hazel Peeling

Thalia Hydra Perfect Vanilya Witch Hazel Peeling

Kuru Ciltler için Thalia Hydra Perfect Vanilya Witch Hazel Peeling

Cilt bakımı rutinin en önemli aşamalarından biride peeling, yani cildi ölü derilerden temizleme işlemi.
Eskiden sadece güzellik merkezlerinde yaptırılırken şimdi ev kullanımına her cilt tipine uygun bir çok peeling bulunmakta.
Cildi ölü derilerden arındırırken daha pürüzsüz daha sağlıklı bir cilt için derinlemesine yapılan bir işlem olsa da çok fazla sıklıkla yapılması durumunda, deri incelmesi ve cilt yüzeyindeki koruyucu yağ tabakasını fazlasıyla yok ederseniz zararda verebilirsiniz.
O yüzden ihtiyaç duydukça kontrollü olarak uygulama yapılması gereken bakım dır.
Cilt tipine uygun peeling seçmek bu noktada çok önemli.
Ben sert granüllü peelingler yerine cildime çok hasar vermeyen tahriş etmeyen yumuşak ürünleri tercih ediyorum.
Kış aylarında cilt kuruluğumdan kaynaklı pullanma, alın ve burun bölgemde fazlasıyla oluyor.Daha çok kış aylarında tercih ettiğim peeling işlemini, mevsim geçişlerinde ve yazın 3 haftada 1 daha seyrek kullanıyorum.
Dediğim gibi cildi yormamak adına gerektikçe kullanmak çok önemli.
Bir süredir kullandığım  Kuru Ciltler için ,
Thalia Hydra Perfect Vanilya Witch Hazel Peeling den bahsedeceğim bugün sizlere.

Thalia Hydra Perfect Vanilya Witch Hazel Peeling

Öncelikle içeriğindeki dikkatimi çeken Witch Hazel Türkçe adıyla Cadı Fındığının özelliği neymiş küçük bir araştırma yaptım.
İlk olarak 16.yüzyılda Amerikan yerlileri, Cadı Fındığı bitkisinin ağaç gövdesinden toplanan kabukların kaynatarak bir çok alanda yaygın olarak kullanmışlar.Bilinen etkilerinden en önemlisi, doğal sıkılaştırıcı olmasıymış. Bu özelliği nedeniyle, günümüzde de  dermokozmetik üreticilerinin cilt temizliği ve yaşlanma karşıtı ürünlerinde en fazla kullanılan doğal içeriklerden biri olmuş.
Thalia Hydra Perfect Vanilya Witch Hazel Peeling içerisinde de cilt üzerinde kuruluğun neden olduğu pul pul dökülmeyi engelleyerek pürüzsüzleştirmesi ni sağlarken vanilya özütü ile de yumuşatıcı özelliği bir araya gelirken cilde hasar vermeden ölü derilerden arınması hedeflenmiş.

Thalia Hydra Perfect Vanilya Witch Hazel Peeling


Peeling yoğun olmayan gayet akışkan bir kıvamda ve kahverengi renkte.
Granülleri ince değil  iri,ilk kullanımda acaba vücut için daha uygunmu diye düşünmüştüm.
Cildi hatır hatır soyan ince taneli yoğun peelingleri asla tercih etmediğim için iri taneli olmasına karşın bir kaç kullanımda ölü derilerin giderme performansını sevdim.Bir kaç kullanımda dememin sebebine gelince ilk kullanmaya başladığım günlerde , cildimde yoğun pullanma vardı.İlk uygulamada tamamen gideremedi.Aynı hafta içinde 2. ci kez kullanımda benim için yeterli olan etkiyi aldım.
Vanilyanın mis gibi kokusu gerçekten müthiş ,ben çok sevdim.Uygulama öncesinde mutlaka cildinizi nemlendirin.Fazla bastırmadan dairesel hareketlerle göz çevrenize gelmeyecek şekilde tüm yüzünüze hafif dairesel hareketlerle uygulayıp sonrasında bol su ile durulayın.
Cildim kuru olmasına rağmen peeling işleminden sonra asla cildim gerilmedi.Durulama işleminden sonra kullandığınız nemlendirici ile bakımınızı tamamlayabilirsiniz.
Ben nemlendirici olarak yine Thaliya firmasına ait kuru ciltler için geliştirilmiş Shea yağı içeren Thalia Vanilya Witch Hazel Yüz Bakım Kremimi sürüyorum.

Thalia Hydra Perfect Vanilya Witch Hazel Peeling

İçeriğinde SLES/ SLS,  paraben bulunmuyor.
75 ml ürün www.thalia.com.tr  sitesinde oldukça uygun bir fiyat olan 11,90 TL ye satılmakta.

Yorumlar