Lesandre Organics El Kremi Deneyimim


Lesandre Organics


Bugün sizlere tamamen organik içerikli ürünlere sahip Lesandre Organics Markasından ve denediğim ürünlerinden bahsedeceğim.Organik olgusundan bahsedeceksek bu yazı birazcık uzun vede eminim ki herkes için faydalı bilgiler içeren bir bilgi kaynağı olmalı.
Önce markanın tarihçesinden bahsedip organik içeriğin önemine değindikten sonra kullandığım ürünlerden en son bahsetmek istiyorum ki daha net bir bilgi sunabileyim.
Sağlıklı güzellik sloganıyla Fransa da 22 yıldır faaliyet gösteren Lesandre Organics;Fransa'nın Aix-en Provence bölgelerinden toplanan bitkilerden elde edilen esansiyel yağ ve bitki özleri içeren ürünlerini  Avrupa'nın en büyük sertifikasyon firması tarafından en üst düzey Organik sertifikası olan COSMOS Organics sertifikasını alarak tüketicilerine sunmaktalar.
Markanın organik sertifikalı şuan bende 3 ürünü bulunmakta.

 Lesandre Organics El Kremi
 Lesandre Organics  Pişik Kremi
 Lesandre Organics Şampuan

 Lesandre Organics El Kremi


Bir süredir kullandığım  Lesandre Organics  El kremi hakkında düşüncelerimi aktarmadan önce organik kelimesinin o geniş kapsamlı süreci ve önemini birazcık bahsetmek istiyorum.
Bilinçli tüketici olgusu arttıkça yediklerimizden içtiklerimiz den vücudumuz için kullandığımız her ürüne kadar araştırır olduk.
Güzellik sektöründe de artık üreticilerin de yavaş yavaş organik olgusunun önemini bilerek çıkartmaya başladıkları ürünlerle bu trend  daha da biz tüketicileri bilinçlendirmeye başladı.
Organik nedir tam açılımını yapmadan önce neden elzem bir olgu olduğuna kısaca bir değinmek isterim.
Yediğimiz içtiğimiz yada kullandığımız giysilerin dışında ;cildimize sürdüğümüz ürünlerde cilt tarafından emilerek,dolaşım sistemimize karışır.
Cildimiz her ne kadar bizi dış etkenlere karşı koruyor olsa da kimyasal maddelere karşı hassastır.Kimyasal içerikli ürünler,çeşitli rahatsızlıklara yakalanmada büyük rol teşkil ederler.
O yüzdendir ki organik içerikli ürünler tercih etmek sağlığımız açısından büyük önem taşımaktadır.
Artık bu bilinçle bir çok kozmetik firması da ürünlerinde bitki özleri,aromatik yağlar ve mineralleri kullanmaya başladı.
Şimdi bu noktada hep karıştırılan iki olguyu ya da biraz değinmek istiyorum.

Doğal yani bitkisel ürünler ve organik ürünler.

Doğal ürünün kelime anlamı, doğada bulunan demektir. Yani doğada bulunduğu gibi, yapay şekilde üretilmeyen her ürüne yüzde yüz doğal  diyebiliriz. Bu sebepten dolayı "Doğal" olduğunu söyleyen bir ürün için bir standart yoktur.
Herhangi bir sertifikalandırmadan geçmediği gibi   her hangi bir denetlemeye tabi olmadıkları için doğalmış gibi sizlere sunulabilir , bu konuda dikkatli olmak gerekir .

Organik nedir?

Basitçe söylemek gerekirse, organik ürün ekolojik sürdürülebilirliği teşvik etmek ve çevreye ve insan sağlığına zararlı materyalleri kullanmaktan kaçınmak için oluşturulmuş bir standardı işaret eder. Organik üründe hiç bir kimyasal madde kullanılmaz ve insan sağlığına zarar verebilecek hiç bir katkı kullanılmaz. Organik ürünlerin satışa sunulana kadar geçen üretim ve hatta ulaşım süreçlerin her aşaması kontrol edilmeli ve tek tek sertifika almalıdır. 



Sertifikalandırma belirli kuruluşlar tarafından yapılır.(www.cosmos –standard.org). Bir ürünün organik olarak sertifikalandırılması için ne gibi süreçlerden geçtiği anladığınızda önemini de daha iyi kavrayacağınızı düşünüyorum.

1-Tarlanın denetlenmesi-Sertifikalandırılması
2-Üretimi yapacak kuruluşun/çiftçinin sertifikalanması
3-Hangi tohumun kullanıldığı(GDO lu olup olmadığının kontrolu)
4-Kullanılacak olan gübrenin sertifikalanması ve denetlenmesi
5-Böcek ilacı kullanıp/kullanılmadığının tespit edilmesi
6-Bitmiş ürünün sertifikalanması
7-Paketlenmiş ürünün denetlenmesi ve sertifikalandırılması

 Ecocert, Avrupa Birliği’ne ait bir sertifika. Kısaca Ecocert damgasına sahip tüm ürünler oldukça sıkı bir denetimden geçiyorlar ve asla zararlı kimyasallar ve parfüm içermiyorlar.
Bu bilgiler sanırım sizlere de büyük ölçüde ışık tutacaktır.

 Lesandre Organics El Kremi


Bir süredir kullandığım Lesandre Organics El kreminden bahsedecek olursam;içeriğinde Shea yağı,Lavanta,Gluconolactone,Bergamot,Aloe Vera,Arpa Özü bulunmakta.
İçeriğindeki shea yağı sayesinde cildin ihtiyacı olan A-D-E ve F vitaminleriyle cildin sıkılaşma canlandırma ihtiyacını karşılarken aynı zamanda da doğal bir ultraviyole ışınlarına karşıda SPF3 oranında bir koruma sağlıyor.
50 ml tüpte olan krem beyaz renkte ve Bergomat esansiyel yağlarının hafif çiçeksi kokusuna sahip.Bergomat kokusu bir süre sonra kendiliğinden zaten kayboluyor.
Sürüldükten sonra çok çabuk emilen ve yağlılık hissi vermeden yumuşacık yapan bir krem.
Ellerinize bakım yaparken aynı zamanda tırnaklarınızın bakımını da sağlıyor.Gün içersin de uzun süreli  nemlilik etkisi beni memnun etti.
Cildiniz için organik ve etkili bir el bakım ürünü arıyorsanız tavsiye edeceğim bir ürün.

 Lesandre Organics  Pişik Kremi


Bu arada yeni kullanmaya başladığım diğer bir üründe  Lesandre Organics  Pişik Kremi.
Şimdi diyeceksiniz küçük bebeğin yok nasıl deneyimleyeceksin.:)
 Lesandre Organics  Pişik Kremi sadece bebeklerde pişik oluşumunu önlemeye değil büyüklerde de bir çok soruna karşı etkili bir krem.
Kısa özetle kullanım alanlarından bahsedip deneyim yazımı da bir süre daha kullandıktan sonra detaylarıyla ayrı bir yazı olarak paylaşacağım.

 Lesandre Organics  Pişik Kremi


 Pişik kremi doktorlar tarafından reçete edilen bebeklere önerilen bir ürün.
Ayrıca büyükler için,dermataloji doktorları tarafından gögüs ucu çatlağı, kaşıntılı el ve koltuk altı yaraları içinde reçete edilmekteymiş. Bunun yanı sıra iç hastalıkları doktorları tarafından da özellikle diabet hastalarında oluşan kaşıntı gibi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktaymış.
Bir an şu da aklıma geldi,pişik kremlerinin hücre yenileyici özelliği olduğu için yüz bölgesinde de kullanılabilirimi acaba?
Deneyeceğim ve sonuçlarını sizlerle de elbette paylaşacağım.:)

 Lesandre Organics Şampuan


 Lesandre Organics Şampuan ise henüz kullanmaya başlayamadım.Deneyimle diğim başka bir şampuan olduğu için o bitince kullanmaya başlayacağım.İlerleyen zamanlarda onunla da ilgili düşüncelerimi paylaşmış olurum.
Tamamı organik içerikli sertifikalı  Lesandre Organics ürünlerini incelemek bilgi almak isterseniz web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.




Yorumlar

  1. Yazın oldukça açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş.Özellikle pişik kremini çok merak ettim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥