Sofra/Compass Group Türkiye’nin düzenlediği Top Chef 2016 Birincisi Belirlendi

Top Chef 2016


Top Chef 2016 Birincisi Belirlendi 

Sofra Compass Group Türkiye tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Top Chef 2016”nın birincisi belli oldu. 15 Ekim tarihinde Le Cordon Bleu’ nün Özyeğin Üniversitesi’ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde gerçekleştirilen yarışmada, Sofra Compass Group Türkiye’nin 11 profesyonel aşçısı kıyasıya yarıştı. Kazanan Şef Özcan Karakoç oldu. 

Özcan Karakoç


Jüri üyeliğini Sofra / Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kartal, Sofra Grup Gastronomi ve İnovasyon Müdürü Şef Gencer Üzümlü, Le Cordon Bleu İstanbul Eğitmen Şefi Arnaud Declercq, Sofra Grup Kalite ve Güvence Müdürü Füsun Atayata, Gazeteci, Yazar ve Televizyoncu Aynur Tartan,  Yemek Yazarı ve İstanbulfood Kurucusu Tuba Şatana, Sedef’li Lezzetler Programı Yapımcısı ve Sunucusu Sedef İybar, Mercedes-Benz Türk A.Ş. Personel Hizmetleri Takım Yöneticisi Burak Küçüksu ve Sabancı Holding Direktörü Faruk Gönener’in yaptığı yarışmada birinciliği Şef Özcan Karakoç kazandı. 

Şeflere “Gizli Özne” sürprizi

Top Chef 2016 yarışmasında ne hazırlayacaklarını önceden bilmeyen şeflere, kapalı bir kutu içerisinde “gizli özne” verildi ve 90 dakika içerisinde bu gizli özneyle giriş, ana yemek ve tatlıdan oluşan 3 farklı yemek tabağı hazırlamaları istendi. Şeflerin bütün bilgi ve becerilerini kullanarak hazırladığı yemek tabakları jüri üyeleri tarafından test edildi. Lezzet, sunum, yaratıcılık, mutfak teknikleri, hijyen ve zamanlama gibi kriterlerin göz önünde bulundurulduğu değerlendirmeler sonucunda özel jüri birinciyi belirledi. Yarışmanın birinciliğini Şef Özcan Karakoç aldı.
Türk Şefleri uluslararası arenada mücadele edebilecek güçte!

Sofra / Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nihat Kartal, bu yıl dördüncü kez düzenledikleri ve geleneksel hale gelen Top Chef 2016 yarışmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Aşçılık, günümüzde sadece “iyi yemek yapmak” anlamına gelen bir iş olmaktan çıktı. Bugün iyi bir aşçı ya da şef olmanız için lezzetli yemek yapmanız kadar yaratıcılık, sunum, zamanı iyi yönetme gibi becerilerinizin de gelişmiş olması gerekiyor. Biz, bünyemizde bulunan aşçılarımızın tüm bu becerilerini ortaya koyabilecekleri platformlar yaratmaya ve kendilerini geliştirebilecekleri fırsatlar sunmaya çalışıyoruz. Top Chef yarışması da bu platformlardan biri.  Türk şefleri, uluslararası arenada mücadele edebilecek güçte. Biz de bu gücü arkamıza alarak şeflerimizi cesaretlendirmeye ve başarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.”

SOFRA/ COMPASS GROUP TÜRKİYE



SOFRA/ COMPASS GROUP TÜRKİYE Hakkında

1987’de kurulan Sofra/Compass Group Türkiye, dünyanın lider yiyecek ve destek hizmetleri firması olan ve 2015 mali yılında 17.8 milyar sterlin ciro elde eden Compass Group PLC bünyesindedir. Türkiye’de, EUREST ve OBASAN markasıyla iş merkezlerine, fabrikalara, SCOLAREST markasıyla eğitim kurumlarına ve MEDIREST markasıyla sağlık kurumlarına toplu yemek hizmeti veren Sofra / Compass Group Türkiye, EUREST SERVICES markası ile tesis işletim ve bakım onarımı, temizlik, iç taşıma ve depolama, idari ve ofis destek, açık alan ve çevre bakım gibi destek hizmetleri, EUROSERVE GÜVENLİK markası ile de koruma ve güvenlik hizmetlerini, Türkiye’nin her noktasında 81 ilde, 22 binden fazla çalışanıyla, 3 binden farklı lokasyonda sunmaktadır. Toplu yemek hizmeti verdiği kuruluşların kendi tesislerinde kurduğu mutfaklarında ve Türkiye genelinde 5 merkezi yemek üretim tesislerinde günde toplam 1 milyon öğün yemek üretimi gerçekleştirmektedir. Compass Group PLC, Fortune Dergisi tarafından yayımlanan “Dünyayı Değiştiren 50 Şirket/2016” listesinde 33. sırada yer aldı. 


Özyeğin Üniversitesi – Le Cordon Bleu İş Birliği

2012 Temmuz ayında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açarken dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu ile iş birliği anlaşmasını da imzalayan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini dünyanın en usta şefleriyle yetiştirirken, Le Cordon Bleu ile birlikte açtığı halka açık Sertifika Programları ile bu alanda kendini geliştirmek ve ilerlemek isteyenlere de yeni bir geleceğin kapılarını araladı.  
Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu iş birliği kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programı’ndaki “mutfak sanatları” dersleri Le Cordon Bleu Master Şefleri tarafından verilirken,  20’den fazla ülkede olduğu gibi,  üniversite öğrencisi olmasa da, mutfak sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası saygı gören bir Sertifika ile taçlandırmak isteyen, ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes için,  Ocak 2013’ten bu yana Le Cordon Bleu Sertifika Programları eğitimleri devam etmektedir. 

LE  CORDON BLEU HAKKINDA:

Le Cordon Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” dergisinin yayımcısı, gazeteci Marte Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kurulmuştur.  Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu’nün uluslararası ünü dünyada hızla yayılmıştır. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırmıştır. Julia Child’ın hayatı 2009 yılında vizyona giren Meryl Streep’in başrolünde oynadığı “Julie & Julia” adlı bir filme de konu olmuştur.
Günümüzde Le Cordon Bleu,  20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek Meilleur Ouvrier de France gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitilirler. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarırlar. 


Yorumlar

  1. Kalemine sağlık canım ne güzel anlatmışsın sanki orada izler gibi oldum inan :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥