Tabia Buğday Ruşeym Yağı kapsülleri

Tabia Buğday Ruşeym Yağı kapsülleri



Sevgili blogger arkadaşım Esra'nın Hintli Kızlar blogger etkinliğinde ilk kez tanıştım Tabia Buğday Ruşeym Yağı kapsülleri ile.
Buğday Ruşeym ilk duyduğumda nedir bu acaba demiştim.
Buğdayla ilgili birşey ama özümü dür tozumu dur sapımı dır nedir ne işe yarar?
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır derler ya,çok doğru.
Eminim benim gibi bu konuda hiç bilgisi olmayan bir çok kişide çıkacaktır,bilenleri saymıyoruz tabiki:)
Teknolojinin gözünü seveyim,kullanmasını biliyorsan her bilgiyi tek tuşla önüne seriveriyor:)
Efendim araştırmalarım sonucu Buğday Ruşeym i hakkında öğrendiğim bilgileri hemen sizlere de aktarayım.

buğday ruşeymi

Buğdayın çimlenmesini sağlayan ,buğdayın en tepesindeki embriyo yani filizlerinin adıymış.
Doğanın altın sırrı olarak adlandırılan Ruşeym lif değeri oldukça yüksek besin maddesi.
Günümüzde buğdaydan yapılan ekmeklerde dayanıklılık süresini uzatmak ve ekmeği daha lezzetli hale getirmek için buğdaydaki en vitaminli kısmı olan ruşeymler ayrıştırılıp çıkartılıyor.
Yani fırından marketten aldığımız o içi bembeyaz ,tadı sürekli yedirir derecesinde bağımlılık yapan beyaz ekmekler böylelikle vitamin yönünden oldukça düşük sağlıksız olarak sofralarımıza geliyor.
Gelişmiş ülkelerde ruşeymin besin değeri faydaları bilindiği için bir çok alanda değerlendirilirken ,bizim ülkemizde yeni yeni rağbet görmeye başlamıştır.


İçeriğinde yüksek miktarda A,E ve B1 vitamini, lesitin, esansiyel yağ asitleri ve proteinler ile minerallerden çinko, manganez ve krom bulunuyor.Doğal vitaminler, Alpha, Beta ve Gama Tokoferol, omega 9, omega 6 ve omega 3 yönünden oldukçada zengin.
Ruşeym vücut için gerekli besin öğelerinin bir çoğunu yüksek miktarda içerisinde barındırmakta.
Yüksek proteğin kapasitesine sahip olduğu kadar aynı zamanda da müthiş bir antioksidan.
Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinden,büyüme ve kemik gelişimi bakımından etkisi kanıtlanmış değerli bir besindir.
Kalbi korurken,damarların yağlanmasına engelleyici bir besin.Kan akışının hızlandırılmasından,kolestrolü dengeleyici özelliğine kadar vücudumuz için sağladığı faydalar saymakla bitmiyor.
Düşünün küçücük bir filiz bunca şey için fayda sağlarken biz gelişen teknolojiyle bundan yaralanabilmek yerine malesef mahrum kalıyoruz.Bu gerçekten çok üzücü.
Böylesi değerli bir besinden faydalanabilmemiz için son yıllarda hem besin takviyesi hemde kozmetik alanda ruşeymin önemi farkedilip bir yer edinmeye başlamış.
Tabia doğal besin destek ürünleri olarak bir çok faydalı bitki özleri ve yağlarını,kapsülleri eczane kanallarında tüketicilere sunmakta.

Tabia Buğday Ruşeym Yağı kapsülleri

Tabia, vücudun üretemediği ve dışarıdan alınması gereken temel yağ asitlerini içeren, beslenme ve sağlığa destek olan doğal ürünler zincirini,hiçbir kimyasal çözücü kullanmadan Dünya'daki en ileri ekstrasyon tekniği olan "süperkritik CO2 ekstrasyon yöntemi" ile tam saflıkta üretilmektelermiş.



Bir aydır kullandığım Tabia Buğday Ruşeym Yağı kapsülleri,aslında yemeklerden önce 2-3 kapsül seklinde kullanımı önerilmiş.Ben vücudumun nasıl tepki vereceğinden emin olamayınca sabah kahvaltı öncesi ve akşam yemeğinden önce olmak üzere birer tane aç karnına aldım.
Malum kış aylarındayız her gün düzenli kullandığım başka bir vitamin takviyesi vardı.Acaba her ikisi birden ağır gelir mi vede ruşeym yağı kapsüllerinin etkisini anlayamam diye düzenli kullandığım vitamine bu süreçte ara verdim.
Kullandığım süre boyunca her hangi olumsuz birşey hissetmedim.
Normalde günlük vitaminlerimi kış aylarındaki yorgunluk halsizlik hissimin yok olması için kullanıyordum.Vitaminlerime ara verdiğim halde eski yorgunluk hissini hiç yaşamadım.Burada özellikle belirtmek istiyorum ki,enerji verdi yada kendimi süper hissettim gibi bir  yorum yapmayacağım..Böyle belirgin durumlar yaşamadım ama aksi olumsuz bir etkisini de asla görmedim.
Faydalarını hep beraber inceledik.Mutlaka vücudumda olumlu yönde benim şuan hissedemediğim bir çok yararlı etkisi olmuştur.Yakın zamanda troit rahatsızlığım için doktor kontrolüm var,gittiğim zaman Ruşeym yağı kapsülleri kullandığımıda doktoruma belirteceğim.Devam edebilirsin onayını aldıktan sonra yeniden satın alıp kullanma sürecimi devam ettireceğim.
Web sitelerinde ki önemli bir uyarıyıda buraya ekliyorum.
Glüten alerjisi olanlar, çölyak hastaları ruşeym yağını içerek ya da sürerek tüketmemelidir.
Bu tarz besin takviyeleri sizde kullanıyormusunuz.?
Önerebileceğiniz vede faydasını gördüğünüz ürünler varsa yazarsanız fikir alışverişide yapmış oluruz.












Yorumlar