MAIA Soyulabilir Siyah Maske Deneyimim

MAIA Soyulabilir Siyah Maske


Son zamanlarda sosyal medya üzerinden vede kozmetik mağazalarının raflarında sıklıkla gördüğümüz siyah maskeler benimde ilgimi cezbediyordu.
Siyah maske nedir diye araştırınca çıkan bilgiler şu şekilde. Binlerce yıldır toprağın altında kalan polifenollerin doğal yapısını bozmadan işlenerek maske haline getirilmesiyle oluşan bir tür kozmetik ürünler. Çeşitli dermatolojik testlerden geçirilerek üretilen siyah maskeler ,çoğu cilt tipine uygun olduğu ve rengini doğal özütlerden aldığı bildiriliyor.
Kozmetik sektörün de son yıllarda bir çok markada siyah maskeleri görüyoruz.
Ben ilk kez MAIA marka soyulabilir siyah maskeyi deneme fırsatı buldum.
Siyah maskelerin kullanım amaçları ise;
Siyah noktaları uygulama sonrası temizleme
Sivilce ve siyah noktaların oluşumunu engelleme
Ciltteki ölü hücreleri temizleyerek cildin sıkılaşması
Cildin nem dengesini sağlayarak kan dolaşımını arttırması
Kırışıklıkları önleme
Yaşlılık etkilerini azaltmaya yardımcı
Yani kısaca özetleyecek olursak aslında bir çoğu kişinin kullanım amacı öncelikle siyah noktalardan cildi arındırmak yönünde.

MAIA Soyulabilir Siyah Maske


MAIA soyulabilir Siyah Maskesi nin içeriğine bakıldığında
Deiyonize Su, Polyvinylalkol, Etil Alkol, Aloe Vera Ekstraktı, Beyaz Zambak Ekstraktı, Allantoin, A Vitamini, E Vitamini, Sodium Benzoate, Potasyum Sorbate, Cl 77499, Frangrance, Limonene bilgileri yeralmakta.
Sodium Benzoate dışında diğerlerleri için çok sorun göremesemde Sodium Benzoate umarım çok miktarlarda içeriğinde yer almamıştır.

Önerilen Kullanım Şekli ise:

Yüzünüzün nemli ve ıslak olmadığına dikkat ediniz.
Yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün ve
tamamen kuruyan maskeyi parmak uçları yardımıyla tek seferde çekerek soyunuz diye belirtilmiş.
Kullanımla ilgili deneyimlerime geçmeden önce şunu belirtmek istiyorum.
Kendi şahsım olarak 3 kez denedim.Ailece kullandığımız için 4 gün arayla oğlum 2 kez eşim ise 1 kez denedi.Yani sadece kendi kullanım gözlemlerim değil eşim ve oğlumdaki sonuçlarınıda baz alarak ürün yorumumu sizlere aktaracağım:)


İlk kullanımım da maalesef tüm yüzüme sürme gafletinde bulundum.Gaflet dememin nedeni ise maskeyi soyarken ciddi anlamda zorluk çektim ve canım çok yandı gerçekten.İnce bir tabaka sürmemin acaba hatamı olduğunu düşünerek 2. ve 3. denememde sadece burun üstü bölgeme ve bu sefer daha kalın bir şekilde sürdüm.Evet burun bölgesi derisi daha kalın olduğu için canım yanmadı ve kalın sürdüğüm için kolaylıkla soyuldu.Ama ilk uygulamada tüm yüzüme sürdüğüm için saçlı deriye yakın bölgeler ve özellikle yanak bölgemden soyarken çok zorlandım vede cildim kızarmıştı.
Çok fazla siyah noktam olmadığı için yüzümdeki kızarıklık harici ben kendimde bir etkisini gözlemleyemedim.
Oğlum sadece burun bölgesine 2 kez uygulama yaptığı işlemlerde , siyah noktaları epey yoğun olduğu halde çok az siyah noktalarını giderebildi.
Eşim deki sonuca gelince,oda cilt bakımına özen göstermediğinden dolayı burun üstü oldukça yoğun siyah noktalar ile olduğu için daha rahat gözlemleyebildik.Maskeyi ilk uygulama sonrası siyah noktaların bir kısmı maskeyle birlikte çıkmıştı.Ama tamamını gideremedi.
Cilt yapısına göre değişkenlik gösterir mi etkileri emin olamadığım bir ürün oldu açıkçası.
Bende ki etkileri tamamen nötr oldu maalesef.
İlk siyah maske deneyimim benim böyle.
Sizler siyah maske kullandınız mı deneyimlerinizi yorum olarak bırakabilirseniz merak edenler içinde faydalı olacaktır.
Sevgilerimle.



MAIA Soyulabilir Siyah Maske

#siyahmaske

Yorumlar

  1. Kaç tane soyulabilir siyah maske var evde bilmiyorum. Bulduğumu aldım. Ama vaatlerini tam olarak yerine getirene rastlamadım. Bu marka da klasik maske görevini görüyor sadece. Deneyim sonucu olarak yaklaşık seninle aynı fikirdeyim 💕

    YanıtlaSil
  2. Siyah noktam pek yok ama cildimde temizlenmiş bir his bıraktı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥