Nelipide Gurme- İftar sofralarının yeni adresi

Nelipide Gurme İftar Yemeği

Yöresel lezzetleri tatmayı çok seviyorum.
Bu ramazan ayının ilk iftar daveti sevgili Sibel hanım dan geldi. Ordu'nun o meşhur pidelerinin tadına bakmak için Nelipide ye konuk olduk.
Ordu pidesi denince artık ilk akla gelen Nelipide olduğuna göre ,sadece Ordu'da değil Türkiye nin her yerinde tanınıyor olmak başarının mükafatı demektir.
1981 yılında Ordu'da Aktaşlar pide olarak başladıkları faaliyete ,yılların tecrübesiyle Karadeniz de bir marka haline geldikten sonra,tüm Türkiye ye aynı zamanda da tüm dünyaya bu lezzetleri ulaştırmak hedefiyle sürekli gelişerek büyümeyi hedeflemişler.
 Türk Mutfağının   vazgeçilmez lezzeti   pideyi ,  tattırmak için Ordu’dan yola çıkan   Nelipide 2013 yılında İstanbul da ilk şubelerini Bağdat Caddesinde açmışlar. Nelipi'de zincirleri büyümeye devam ederek, Avrupa yakasında şubeler açarak ,her iki yakada da pide severlere hizmet vermeye devam ediyorlar.
NeliPide'nin özelliğine gelecek olursak,Ordu da açmış oldukları fabrikadan tüm malzemelerini özel olarak getirtmeleri.

Nelipide Gurme


Neli Pide de yediğiniz her şey pidenin yapımında kullanılan un dahi yöresel olarak özel geliyor.Pidelerinin ve sunmuş oldukları tüm lezzetlerinin sırrı da işte burada yatıyor.



İftar yemeğimiz öncesi Nelipide Gurme nin genç sahibi vede işletmecisi,Tamer Beyle mutfağa girip meşhur kıymalı ve peynirli pidelerinden bizzat hazırladık.Benim için çok keyifli bir deneyim oldu.Hem anlayışı hem güler yüzü ve hoş görüsü için buradan bir kez daha kendisine çok teşekkür ederim.
Tüm detayları yazımın en sonundaki videoda izleyebilirsiniz.
Nelipide ‘de   etlisinden sebzelisine   kadar her türlü pide çeşitlerini bulmak mümkün.Kıymalı, Kaşarlı, kaşarlı+kıymalı,  kaşarlı+beyaz peynirli  ,vejeteryan,  sucuklu ,  pastırmalı ,  karışık mantarlı   ve  tercihe göre yumurtalı  .İncecik hamuruyla lezzetine doyulmaz pideler..
Aynı zamanda soğuk zincir olarak dondurulmuş pide çeşitlerini büyük marketlerde görmüşsünüzdür.Carrefour,Migros,Makro marketler zinciri ürünlerinin satışı yapılan alışveriş marketleri.
Açıkçası benim NeliPide'yle ilk tanışmam da Migros dan devamlı aldığım dondurulmuş pideleri ile olmuştu:)
3 lü olarak bir ambalajda satışı yapılan pide çeşitleri ısıtılmış fırında 8 dakikada kolayca pişiyor ve gerçekten çok lezzetliler.Sürekli buzluğumda stokladığım için, çok zaman habersiz gelen misafire karşı kurtarıcım olmuştur:)
Gelelim iftar soframıza.

Nelipide Gurme- İftar sofralarının yeni adresi
Neli Pide Gurme bu ramazan ayında da Ordu'dan özel olarak gelen ürünleriyle geleneksel kalabalık iftar sofraları için iki özel menü hazırlamış.
Nelipide şef spesiyalleri ile çeşitliliğin bol olduğu menüde; karalahana (pancar),mercimek  çorbasının yanı sıra birbirinden lezzeti Ordu pideleri ve Kebabi, Lokum Bonfile gibi Türk Mutfağından eşsiz yemekler yer alıyor.  Yöresel tatlardan vazgeçmeyenler için de Karadeniz’in birbirinde lezzetli otlarıyla yapılan yemekleri özel menüsünde sunan Nelipide, pek çok alternatifi Ramazan ayında misafirleriyle buluşturuyor.
Hemen görsel olarak bu mükellef iftar sofrasını da sizlerle paylaşayım.

Nelipide Gurme


Üstelik yöresel lezzetlerle bezeli bu iftar sofrası, lezzetinin yanında hemde uygun fiyatlarıyla da oldukça cazip.

Nelipide Gurme


İftar yemeğimizin sonunda çay keyfimize eşlik Nelipide Gurme nin özel spesiyali  hem hafif hem farklı hemde çok lezzetli bir tatlı  COTYORA tatlısı benim seçimim oldu...Ordu'nun eski isminden alan tatlı ,yufka ekmeklerinin arasında Ordu'nun pekmezi ve balıyla lezzetlendirilip,fındık ve kaymak la (yazın dondurma) taçlandırılmış.Giderseniz pidelerin lezzetinden sonra bu lezzetin tadına bakmayı ihmal etmeyin.Ayrıca alternatif olarak sufle ve ballı fındıklı sütlaç da tercihleriniz arasında. Pide fiyatlarıyla ilgili küçük bir bilgi olarak menü üzerinden fiyat listesini de buraya ilave ediyorum.
Ayrıca Nelipide Gurme İftar yemeğimizin videosunu da yazımın sonunda izleyebilirsiniz.



Bol lezzetli,hoş sohbetli bu keyifli iftar yemeğimiz için bizleri ağırlayan Tamer Aktaş ve kardeşi,hizmeti güler yüzüyle değerli personeline,davetiyle onurlandıran Sibel Yalçın ve Gülnur Bayrak Hanıma yürekten teşekkür ederim.

Nelipide Gurme




Nelipide Gurme / Göztepe Mah. Bağdat Cd. 199/B Çiftehavuzlar Kadıköy -İstanbul
Çalışma saatleri: 09:00-21:00 📞0216 356 52 52
🍹Alkolsüz mekan
 ✔️Paket servisi var
💳Multinet, Ticket, Sodexo, Setcard var
🖼Açık alan var
🚗 Vale hizmeti var.



Yorumlar