Hobi edinmek için 10 önemli neden



Hobi edinmek için 10 önemli neden

El sanatları ile uğraşmak, mum yapmak, doğa yürüyüşlerine çıkmak, resim yapmak, fotoğraf çekmek, düzenli spor yapmak, bir müzik grubuna katılmak, koleksiyon yapmak, yelkencilik ile ilgilenmek, ahşap işleri ile uğraşmak, maket yapmak.. Birbirinden ilginç yüzlerce hobi saymamız mümkün. Eğer bir hobiniz yoksa, uğraşmakta olduğunuz hobinizden sıkıldıysanız ya da televizyon seyretmeyi ve bilgisayar başında zaman geçirmeyi hobi sayıyorsanız vakit kaybetmeden kendinize bir hobi edinin. Neden mi? İşte size bir hobi edinmek için on önemli neden.
1-Kendimizi gerçekleştirir ve ifade ederiz. Yaptığımız işten ya da insanların bize yüklediklerinden fazlasıyız. Hobimizi seçerken gerçekten yapmak istediğimize odaklanırız. Bunu yaparken özümüze yakınlaşırız. Gönülden seçtiğimiz hobimiz, kendimizi ifade etmek için kullandığımız yollardan biri olur.
2- Yaratıcılığımız ve yeteneklerimiz gelişir. Hobimizde daha fazla ustalaşmak için harcadığımız emek yeteneklerimizi geliştirirken, öğrendiklerimizi farklı şekillerde kullanma arayışımız ise yaratıcılığımızı geliştirir.

3- Zaman yönetimimiz gelişir. Düzenli olarak hobimize zaman ayırmaya çalışmak zamanımızı daha iyi yönetmemizi sağlar. Zaman yönetimimizin gelişmesi günümüzü daha iyi organize etmemize yardımcı olur. Daha iyi bir zaman yönetimi ile daha verimli yaşarız.

4- Öz disiplinimiz gelişir. Hobimizde ustalaşmak üzere yapacağımız özenli çalışmalar ve harcadığımız emek, öz disiplinimizi arttıracaktır. Güçlü bir öz disiplin ile yaşamımızın diğer alanlarında da amacımıza daha kararlı bir şekilde yürürüz.

5- Öz güvenimiz artar. Güzel bir resim yapmak, bir koro ile konsere çıkmak, eviniz için bir kitaplık yapmak başarmanın ve üretmenin hissiyle birlikte özgüvenimizi arttırır. Bu öz güvenin artılarını özellikle iş yaşamımızda hissederiz.

6- Hayatımıza renk ve tutku katar. Her gün keyifle yapacağımız bir hobinin olması her güne daha hevesli uyanmamızı sağlar.

7-Kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Özellikle genç yaşta hobi edinen kişiler zamanlarını potansiyellerini ve enerjilerini çok daha doğru kullanacakları için kötü alışkanlık edinme ihtimalleri çok daha düşük olacaktır.

8- Sosyal iletişimimizi güçlendiririz. İlgilendiğimiz hobilerimiz sayesinde bizimle ortak zevkleri olan yeni insanlarla tanışır ve yeni paylaşımlarda bulunuruz. İnsanlarla yüz yüze iletişim kurarak, günümüz problemlerinden olan internette sosyal ağa sıkışıp kalmaktan kurtuluruz.

9- Stresimiz azalır. Özellikle hobilerimizle uğraştığımız zamanlarda yaptığımız işe konsantre olarak gündelik sorunları bir süre zihnimizden uzaklaştırırız. Hobiler bizi ‘an’a döndürür. Bu süreç bizim için bir nefes alma, rahatlama alanı oluşturarak stres seviyemizi düşürür.

10- Ek kazanç sağlarız. Hobilerimiz sayesinde ürettiğimiz değerleri satışa çıkararak ek bir gelir elde edebiliriz. El yapımı ürünlerin moda olduğu bu günlerde yapacağımız mumlar, resimler, ahşap sandıklar oldukça ilgi çekecektir. Bu ek gelirle ihtiyaçlarımızı karşılayabilir veya bu geliri ihtiyacı olanlara yardım için kullanabiliriz. Böylece sadece kendi yaşamımızda değil, başkalarının yaşamında da fark yaratmış oluruz.
.....................
Alıntıdır

Yorumlar