Biolady Probiyotikli Hijyenik Ped




Bugün dünyamızda milyarlarca kadın adet dönemlerinde ve günlük kullanım olarak pedleri tercih ediyor.
Kadınların özellikle regl döneminde günlük koşuşturma içinde kendilerini güvende ve rahat hissetmeleri için ped seçimini doğru yapmaları gerekir.
Cinsel organlar bir kadının temizlik açısından en hassas ve en önemli bölgelerinden biridir. Bu yüzden her dönemde dikkat edilmesi gereken durumlar söz konusudur. Özellikle adet döneminde  doğru seçilmemiş ped kullanımında ,o bölgenin hem havasız kalmasına hem de mikropların o bölgeye kolay yerleşmesine neden olur. Bazı pedlerde kullanılan sağlıksız maddeler, genital bölgenin çok hassas bir yapıya sahip olması ve o bölgedeki derinin ince olması nedeniyle hemen tepkimeye neden olur. 
Tüm bu olumsuz nedenlerin önüne geçicek Türkiyede ilk ve tek Biota firması tarafından üretilmiş Biolady serisi olan Probiyotikli Hijyenik Pedlerden sizlere bahsedeceğim.

Hijyenik pedler ilk olarak 1 dünya savaşında  yaralı askerlere bandaj olarak kullanılmış.
Hemşireler bu bandajların emiş gücünden çok etkilenmişler ve bunu kendi dönemlerinde kullanmaya başlamışlar ve bu şekilde günümüzde kullandığımız pedler  ortaya çıkmış.
Yapılan araştırmalarda Türkiye de kadınların ped değiştirme sıklığı 10 saatte bir olmasına karşın 
Avrupada ped değiştirme sıklı  bizden çok daha fazla olması beni gerçekten çok şaşırttı.
Ortalamaya bakacak olursak Türk kadınları malesef hijyen konusunu çok fazla önemsemediği ortada.
Bilindiği üzere özellikle tuvalet kağıtlarında beyazlatılma işlemi sırasında ucuz olduğu için klor kullanılıyor. Fakat bu işlem sırasında ortaya çıkan dioksin denilen zehirli bir maddenin varlığı kesin olarak tespit edilmiştir ki bu uygulama ve madde kadın pedleri için de kullanılmaktadır. Sağlık için kullandığımız pedlerin sağlıksız ortamlarda üretimi ileride sorunlar doğurabilir.Klorür dokundugunuzda vücuda geçen bir madde olup,bu madde yağda çözülür ve vücudunuza geçtiğinizde idrar ve terle asla atılmazlar.
Klorür vücutda störojen hormonunu taklit eder,uzun vadede kadın hastalıkları ve kanserlerin nedeni yoğun miktarda ostrojen hormonunun birikmesidir.
Ostorejen hormonunun artması, malesef bu tarz rahatsızlıklara yakalanma riskini önem derecede arttırır.
Uzun araştırmalar sonucunda tüm bu etkileri ortadan kaldırmak amacıyla, biolayd probiotikli pedlerde klor kullanılmadan oksijen ağırtması kullanılarak üretilmiştir.

Biolady Probiotikli pedler içersinde  saf probiotik kültürü bulunmakta.Probiotikler vajinal mikozayı destekleyerek,zararlı bakterilerin oluşmasını engellerler.
Vajinal enfeksiyona karşı hem tedavi destek amaçlı,hemde sağlıklı kadınlarda önlem  koruma amaçlı kullanılabilir.

Klinik olarak ve dermolojik olarak tes edilmiş,dermatest onaylı bir ürün.
İçeriğindeki probiotikler,kötü koku oluşumunu engeller.
Raf ömrü 2 yıl, bunun sebebi içeriğinde canlı probiyotik ihtiva etmesinden kaynaklı ve 
sadece eczanelerde satılmakta.
Probiotikli seride şuan geliştirme aşamasında olan  çok kısa sürede piyasaya çıkacak olan.probiyotikli yıkama jeli ve probiyotikli intim temizleme mendilleri olacakmış.Bu ürünleri heyecanla bekliyorum.

Regl günlerini diğer günlerden farksız kılmak günümüz kadını için büyük önem taşıyor. İş hayatı ve günlük koşuşturma içinde ıslaklığı anında orta tabakaya geçirerek hapseden, sızıntılara karşı olabildiğince iyi koruma sağlayan ve cilde uyumunu kanıtlamış  sağlığımızı riske atmayan ,güvenilir bir marka herzaman tercihiniz olsun..Tüm bunları kapsayan benim uzun süredir güvenle kullandığım Biolady i tüm bilinçli kadınlara önerimdir.
Çünkü sağlığımız kesinlikle ucuz değil!








































Yorumlar