Alkent Etiler Citycooks Mutfak Okulu Yeni Yıl Menüsü Workshop

Alkent Etiler Citycooks Mutfak Okulu



Yemek yemek bir tutkudur bazıları için,doymak için değil tabağınızdaki o yiyeceklerin armonisini notasını damağınızda  yaşamak için.Bende tamda bu notaların hazzını yaşamayı sevenlerdenim.
Lezzetli bir yemeğin sırrı nedir derseniz elbette buna cevap verecek bilgiye sahip değilim.
Ahçı olan rahmetli babam, genç kızlık dönemimde vakit buldukça yemek yapmak konusunda bana bilgilerini aktarmak için saatlerce mutfakta bana zaman ayırırdı.Ozamanlar yaşımında verdiği havailik ve çabuk sıkılan yapımla önemsemez ehemniyet göstermezdim.Ama işte, geçen yıllar aslında yemek vesilesiyle paylaştığımız o anların değerini malesef şimdi öğretiyor..Babacım dan kalan bir yemek kitabım var ;sararmış, bazı sayfaları yırtılmış eskimiş , büyük bir özenle sakladığım onun dünyasından bana emanet olan.
Zaman zaman açıp tarifleri deneyerek o günleri tekrar yaşamak isteğimi bir nebze olsun tatmin eden bir albüm gibi.
Evimde aileme , sevdiklerime güzel tadlar ikram edebilmek için fırsat buldukça yenilikleride deneyen biriyimdir.Eh yemeği yenir lezzeti beğenilir biri olduğumda söylenir ama bunun bir tevazumu yoksa gerçek mi olduğu konusunda çokda üzerinde kafa yormayan biriyimdir açıkcası.
Ama şu bir gerçek mutfakda olmayı , yeni lezzetler denemeye ve öğrenmeye açık biriyimdir keyif alırım.

Alkent Etiler Citycooks Mutfak Okulu

Geçtiğimiz hafta  stilika.com un sahibi Rabia hanımdan Alkent Etiler Citycooks Mutfak Okulu'nda gerçekleştirilecek Yılbaşı Menüsü Workshop davetini alınca sevinçle hemen kabul ettim.
Etiler Alkentte 350 Metrekarelik şık ve donanımlı mutfağı ile 2010 yılında faaliyete gecen citycooks lezzet sevenleri çatısı altında bulusturan yepyenı bır adres.
Uzman şefleriyle mutfağı ve yemek yapmayı öğrenmek isteyen yada mutfak becerilerini geliştirmek isteyen herkese, uygulamalı olarak eğitim imkanı sunuyor.
Mutfakta Workshop eğitimleri, Mutfak kiralama, Danışmanlık, Etkinlikler ve Catering hizmetleri sunan Citycooks alanında başarılı ve tanınmış bircok şefin bilgi ve deneyiminden yararlanarak Mutfak dünya nıza yeni modern farklı ve araştırmacı bır bakış açısı getirmeyi amaçlıyan okul,
geleneksel Türk mutfağından, dünya mutfaklarına kadar  geniş bir yelpazede eğitim ve bilgi paylaşımı fırsatları yaratıyor.
Aynı anda 30 kişiye eğitim verme olanağı sunarak,temel mutfak eğitimlerinden profesyonel eğitimlere, yepyeni mutfak tekniklerinden ARGE'ye kadar Türk ve dünya mutfağıyla ilgili her türlü çalışma yapılıyor.

Cook İle Yılbaşı Menüsü


Yılbaşı Menümüzü hazırlamamızda bizlere yardımcı olan değerli şeflerimiz Barış Aytekin ve Recep Aydoğan’ın en ince püf noktalarına kadar  anlatımıyla hazırladığımız menümüz;fırında hindi tandır, narlı kestaneli iç pilav, buharda pişmiş kış sebzeleri ve tatlı olarakda sarmısaklı ve sirkeli bal kabağından oluşuyordu.
Yemeklerimizi hazırlama ve pişirme kısmında tabiki en büyük yardımcımız Cook çok amaçlı ürünleri vardı.
Cook çok amaçlı folyosunu kısa zaman önce evimdede kullanmaya başlamıştım.Mutfakta yardımcı bir çok ürünüyle hayatımızı kolaylaştıran ekipmanlar için geniş bir ürün yelpazesine sahip.
Şeflerimizin yönergesiyle hazırladığımız yemek ve tatlımızı final sonunda afiyetle hep birlikte yedik.
Mutfak ve yemek konusunda hep öğrenmeye açık birisi olduğum için bu workshop benim için hem çok keyifli hemde çok bilgilendirici oldu.Sanırım ben ahçı kepini ve önlüğünü takıp mutfakla yeni tadlar denemeyi çok seviyorum.Bilgilerim çok tazeyken evim dede eşim için narlı kestaneli iç pilav yaptım ve bir şef edasıyla sundum:)
Şeflerimiz kadar elbette başarılı olamasamda benim elimin lezzeti de varmış sonucuna kapıldım.Buda güzel bir başlangıç değilmi:)

Citycooks Mutfak Okulu


Gelelim yılbaşı menümüzün tariflerine.
Davetleriniz yada özel günleriniz için farklı bir tad arıyorsanız buyrun size Citycooks Mutfak Okulu'ndan harika lezzetli bir menü

Narlı ve Kestaneli İç Pilav


Narlı ve Kestaneli İç Pilav
Porsiyon Bilgisi: 6-8 Kişilik
Hazırlık Süresi: 10 dk
Pişirme Süresi: 20 dk
Malzemeler;

600 gr. Pirinç
100 gr. Tereyağı
1 lt Tavuk Suyu
200 gr. Nar Ayıklanmış
250 gr. Kestane Soyulmuş, Haşlanmış
150 gr. Kuş Üzümü Ilık suda bekletilmiş
50 gr. Çam Fıstığı
2 adet Küp Şeker
1 tatlı kaşığı Tuz
80 ml. Zeytinyağı
1 adet Kuru Soğan
1 çay kaşığı Karabiber
2 çay kaşığı Yenibahar
1 çay kaşığı Tarçın

Hazırlanışı;
Bir tencere de tereyağını eritin. İçerisine zeytinyağını ekleyerek içerisine çam fıstıklarını içerisine atıp kavurun. Daha sonra soğanı ekleyereksaydamlaşana kadar kavurmaya devam edin.
Bu aşamada pirinçleri de ekleyerek 10 dakika kadar kavurun.

Daha sonra içerisine tavuk suyunu, baharatları ekleyin. Tencere kaynadıktan sonrakısık ateşte 20 dakika kadar pişirmeye devam edin. Pişmesine az bir zamankala kestaneleri ve kuş üzümünü üzerine atıp karıştırın. Altını kapatıp demlenmesini bekleyin.

Buharda Pişmiş Kış Sebzeleri
Porsiyon Bilgisi: 4-8 Kişilik
Hazırlık Süresi: 10 dk
Pişirme Süresi: 10 dk

Malzemeler;
8 adet Brüksel Lahanası
2 adet Havuç
1 adet Brokoli
1 adet Karnıbahar
1 adet Patates
Zeytinyağı
Tuz
Tane Karabiber
1 çay kaşığı köri
2 diş sarımsak

Hazırlanışı;
Sebzeleri soyup temizleyin. Birbirlerine eş olacak şekilde doğrayın. Tüm sebzeleri karıştırıp tuz, biber ve zeytinyağı ile tatlandırın. Buhar aparatı veya kevgirin oturacağı bir tencereye su koyup ocağa alın. Suyu lezzetlendirmek için sarımsak ve zerdeçalı ekleyin.Sebzeleri aparata veya kevgire alıp yumuşayana kadar tencereninüzerinde tutun.

Hindi Tandır


Hindi Tandır
Porsiyon Bilgisi: 4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi: 20 dk
Pişirme Süresi: 90 dk

Malzemeler;
1 adet Hindi But
1 adet Kereviz Soyulmuş, İri doğranmış
1 adet Havuç Soyulmuş, İri doğranmış
1 adet Soğan Soyulmuş, İri doğranmış
1 adet Patates Soyulmuş, İri doğranmış
8 diş Sarımsak
10 dal Taze Kekik
Hardal
Tuz
Tane Karabiber

Hazırlanışı;
Hindi butu açarak kemiğini çıkarın. Hindi butunun derili tarafına bıçakla çizikler atın. Sarımsakların yarısını bıçakla ezip bu çiziklere yerleştirin.
Açılmış hindi butunun içerisine; hardal sürün, tuz ve karabiber ile tatlandırın, taze kekiğin yarısını koyun, sarımsakları bıçakla ezip yarısını koyun. 
Hindi butunu katlayarak sarın. Fırın ipi ile bağlayın. Isıtılmış tavada tüm yüzeylerini izleyip tavadan alın. Ardında tavaya sebzeleri atıp kavurun. Tavaya yapışan parçaları temizlemek için bir miktar su ekleyin. Hindi tandırı da tekrar tavaya alıp nemlendirin.
Tezgahın üzerine Cook Strech Film i yayın. Hindi butu sıkıca sarın. Ardında Cook Çok Amaçlı Folyo ile tandırı tekrar sarıp kenara ayırın.
Sotelenmiş sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan kekiği de atın. Biraz zeytinyağı gezdirin. Sarılmış hindi butunu sebzelerin üzerine yerleştirin.
200 C ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Isıyı 170 C ye düşürüp bir saat daha pişirin.

 Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı


Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı
Porsiyon Bilgisi: 2 Kişilik
Hazırlık Süresi: 10 dk

Malzemeler;
1 kg balkabağı
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı balzamik sirke
Tuz
Karabiber
Taze nane
Haşhaş tohumu
Krema için;
Toz Fıstık
Kaymak
Krema

Hazırlanışı;
Balkabaklarını 1cm kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Balkabaklarını ekleyip sotelemeye devam edin.
Tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın. Sirkeyi ilave edip tuz, karabiber serpiştirin. Ocaktan alıp üzerine kapak kapatın ve 15 dakika dinlendirin.
Servis tabağına alıp taze nane ve haşhaş tohumu ile süsleyin. Kaymağı krema ile çırparak yumuşatın. İçerisine fıstığı ilave edin. Balkabağının altına bu karışımı sürüp servis edin.

Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun diyerek bu güzel workshop da bizlere kapılarını açan Alkent Etiler Citycooks Mutfak Okulu'na değerli şeflerimize ve personeline,davetiyle beni onurlandıran Rabia hanıma çok teşekkür ederim.Güzel güne dair tüm paylaşımlarımıza sosyal medya üzerinden 


Citycooks Mutfak Okulu


Citycooks Mutfak Okulu

Citycooks Mutfak Okulu

Citycooks Mutfak Okulu





Yorumlar

  1. Canım benim, harika yorumlarınla çok güzel anlatmışın o günü. Beraber olmak çok güzeldi sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birgül cüm canım benim,birlikte çok keyifli bir gündü benim içinde.Tekrarı nasip olur inşallah.
      Sevgilerimle

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥