İçerik hırsızlarına karşı benim aldığım önlemler ve sonuçlar



Herkese merhaba,
Bir kaç gündür blogumla ilgili çok sıkıntılı günler geçirdim.
Bir dostumun tesadüf farketmesiyle bloguma ait tüm yazılarımın otomatik olarak başka bir sitede aynen yayınlandığını gördüm.
Eminim bir çok blog yazarınında başına bu gelmiştir.Malesef siz emek verip saatlerce belki günlerce bir içerik oluşturabilmek için hazırlık yapar yazarsınız,ve bedavacı hazıra konmayı alışkanlık edinmiş başka biri izin almadan haber vermeden hopp hepsini kopyalar kendisi yazmış gibi sitesinde yayınlar.
Bu ilk değil malesef ki sonda olmayacak biliyorum.
Daha öncede yazılarımın başka sitelerde yayınlandığını görmüştüm de böylesine ilk kez şahit oldum.Kurdukları bir eklentiyle ben içerik girdikçe anında kendi sitelerinde yayına giriyordu.
Ben inanın kaç tane konum gitmiş sayamadım bile.
Burada kendimce arkadaşlarımdan aldığım bilgiler doğrultusunda neler yaptığımı sizlere kısada olsa bahsetmek istiyorum.İnşallah kimsenin başına gelmez ama gelirsede en azından benim denediklerim sizlere bu konuda ufakta olsa yardımcı olabilir.
İçerik hırsızlarına karşı benim aldığım önlemler ve sonuçlar:
Öncelikle çalıntı yapan sitedeki tüm içerikleri not defterime not aldım.
Site sahibine iletişim adresi ve yorumla defalarca bu yaptığının yasal olmadığını ,izinsiz kopyaladığı blog içeriğimi kaldırmasını aksi taktirde yasal yollarla hakkımı arayacağımı defalarca yazdım.
Tabi hiç bir şekilde ne yanıt nede benim isteğim doğrultusunda bir eylem geldi.
Aynı gün içersinde  Google Telif Hakları kapsamında şikayet formunu doldurdum.
Her forumda 10 tane link girebiliyorsunuz.Benim 60 ın üzerinde olduğu için hergün ayrı bir forum doldurarak linklerimi bildirdim.
Foruma şikayetimi hem Türkçe hemde İngilizce dilimin döndüğünce açıklamaya çalıştım.Aşağıya yazdığım cümleleri aynen ekliyorum.İngilizce daha iyi yazım dili olan arkadaşlarım varsa hatalı yazmışsam düzeltebilirler.
İçeriği bana ait olan bütün blog yazılarım ve ürün incelemelerim, aşağıda sağlamış olduğum linkteki site tarafından izinsiz olarak çalınmış bulunmaktadır. Çalınan içeriklerimden bazılarını grup sınırından dolayı aşağıya gruplar halinde ekliyorum. Bu site hakkında gereğinin yapılmasını arz ederim.
All of my own blog articles & product reviews are stolen by the website i provided below. I am adding some of my stolen articles as groups because of the group limit. Your immediate attention to this matter is appreciated.
Ertesi gün Google den mailime cevap geldi.
Verdiğim linkleri incelemişler ve kopya içerik linkleri google arama kayıtlarından bir kaç gün içinde kaldıracaklarını belirtmişlerdi.
Burada dikkatinizi çekmek istiyorum Google siteyi kapatmiyor fakat kopya içerik tesbit ettiği linkleri arama sıralamasından kaldırıp siteyi kara listeye alıyor.Buda bence o site için en büyük cezalardan biri.
Diğer yaptığım bir şeyde com uzantılı olan sitenin wois bilgilerini araştırıp sitenin bağlı olduğu hosting firmasını tesbit ettim.Firmanın iletişim formundan yetkililere maduriyetimi bildirdim..Firma aynı gün bir kaç saat içersinde bana geri dönüş yaptı.Söz konusu içeriklerden örnekler istedi.Kendi blogumdaki linklerle çalıntı sitedeki linkleri aynı anda raporladım.
Onların araştırması sonucu telif hakları yasalarına uymayan bu siteyi askıya alıp kapattılar.Duyarlı ve hassas davranışları için kendilerine buradanda bir kez daha teşekkür ediyorum.Aksi bir durum olsaydı hiç bir şekilde sonuç alamasaydım ne yapacaktım hemen onuda bildireyim.
Söz konusu sitede yazıları bulunan blogger arkadaşlarımla birlikte Bilişim Sucları na dilekçe verip yasal süreci başlatacaktık.
Ülkemizde Bilişim Suçları konusunda artık ciddi çalışmalar yapılıyor.Böyle bir süreçde de eninde sonunda maduriyetinizin karşılığında hakkınızıda alacağınıza emin olun.
Bu arada küçük bir önlem olarak bloguma yazılarımın kopyalanmaması için bir kod ekledim.Acemi hırsızlar için birazda olsa caydırıcı olacaktır eminim.
Blogunuzun Ayarlar-Yerleşim-Gadget Ekle- HTML/JavaScript bölümüne aşağıdaki kodları yapıştırmanız yeterli olacaktır.

<SCRIPT LANGUAGE="Javascript"><!--
var isNS = (navigator.appName == "Netscape") ? 1 : 0;
var EnableRightClick = 0;
if(isNS)
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN||Event.MOUSEUP);
function mischandler(){
if(EnableRightClick==1){ return true; }
else {return false; }
}
function mousehandler(e){
if(EnableRightClick==1){ return true; }
var myevent = (isNS) ? e : event;
var eventbutton = (isNS) ? myevent.which : myevent.button;
if((eventbutton==2)||(eventbutton==3)) return false;
}
function keyhandler(e) {
var myevent = (isNS) ? e : window.event;
if (myevent.keyCode==96)
EnableRightClick = 1;
return;
}
document.oncontextmenu = mischandler;
document.onkeypress = keyhandler;
document.onmousedown = mousehandler;
document.onmouseup = mousehandler;
//-->
</script>
 
Bloğumun RSS kayıtlarını kapatarak aynı zamanda mail aboneliğinide iptal etmek zorunda kaldım.Sebebine gelince bu yollarla buldukları farklı yöntemler sayesinde daha blogunuza bile uğramadan direk önlerine gelen blog içeriklerinizi kopyalayabiliyorlar.
Eğer Rss ve mail özelliğiniz açıksa bu gibi durumlarda önlem olarak kapatabilirsiniz.Ben kapattığım için size ekleme kısmını resimlerle göstereyim ki açmışsanız kaldırın.

Blogger Gadget Ekleme

Blogger Rss


Ne kötüdür ki bilgi vermek birazda olsa insanlara ilgilendikleri konularda faydalı olabilmek için saatlerimizi ayırıp harcadığımız emeği kendini bilmez bedavacı hırsızlardan dolayı böylesi önlemlerde almak zorunda kalıyoruz.
Umarım bu niyetle gelip bu yazımı okuyan kişilerde birazda olsa bu kadar anlattıklarımdan nasiplenip düşünüp yanlışından vaz geçer.
İnsanın kendi emeğiyle yaptığı herşey çok değerli ve en güzelidir.
Not:Bu makale www.begendimpaylastim.blogspot.com.tr bloguna aittir.İzinsiz kopyalamaz başka yerde yayınlanamaz.



Yorumlar

  1. geçmiş olsun, zor da olsa sorununuzu çözmenize sevindim. ayrıca aldığınız önlemleri ve sonuçları paylaşmanız da güzel olmuş,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim,umarım kimse bu önlemlere ihtiyaç duymaz .

      Sil
    2. keşke duymasak ama benim gibi fazla teknik bilgisi olmayan, zorlananlar için daha detaylı bir yazı da fena olmazdı

      Sil
  2. Kuzum ağzına sağlık.. Ben site servis sağlayıcısınada ulaşamadım. Kendimce önlemi geçen haftadan itibaren aldım. Yazılarımın altına seninki gibi uyarı koydum ve sağ tık engeli yaptım.bir süredir alamıyor yazılarımı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol cnm,malesef önlemleri biz almak zorunda kalıyoruz bu gibi durumlara karşı,keske hiç buna ihtiyaç kalmasa

      Sil
  3. Öncelikle geçmiş olsun. İnşallah bir daha böyle bir sorunla karşılaşmazsınız. Sayenizde yapılması gerekenleri de öğrenmiş oldum. Çok teşekkürler bu değerli yazı için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,fikir olabildiyse yazım ne mutlu bana.Umarım hiç birimizin başına gelmez bu ve benzeri durumlar.

      Sil
  4. Ya benim de aynı durum başım da ben de sayfanın kendi tercümesiyle ne kadar anladıysam onu yaptım ,sadece 13 link girdim ve blogumun %90nının o bloga aktarılmış olduğunu Türkçe yazdım bana gelen cevap da çok fazla şikayet olduğu ancak mahkemelik bir durum da öne çekileceği yazıyordu.
    Dil bilmeyince senin ki kadar görüşmeyi ilerletemedim maalesef.Rss ve mail bağlantı olayını nasıl kaldıracağız :(
    Keşke bizlere görselli bir yayın hazırlasan seri şeklinde de olabilir bizler de hem uygulayıp hem diğer dostların görmesini sağlasak çoğumuzun rahatsız olduğu bir durum.
    çabucak sonuç almana çok sevindim canım inan sanki kendim olumlu sonuç almışım gibi hissettim.
    detayları çok anlamayınca da böyle hırsızlıklara mani olma durumumuz olmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah duydukça bu tür olayları sinirim dahada artıyor.Yazımı dahada detaylandırdım umarım sizede faydası olur.Tekrar okumanızı öneririm.Sevgiler

      Sil
  5. Olumlu sekilde sonuçlanip sitenin kapatilmasina çok sevindim. Hepimiz bu konuda birlik olup ortak harekwt ettikçe islerini zorlastiririz en azindan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum canım,hem bloglarımızdan hemde sosyal medya hesaplarımızdan bu tür siteleri deşifre edelimki okuyucularımızda bilgilensin.

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun emek hırsızlığına hayır diyorum ben de, umarım başıma gelmez ama gelirse de önlemler için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsallah hiç birimizin basına gelmez bidaha,sevgiler

      Sil
  7. sorunu çözmene çok sevindim umarım bir daha olmaz...

    YanıtlaSil
  8. Hosting firmasını kutlamak lazim, tabi seni de 😊 inşallah yaşanmaz bir daha
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım,işini profesyonellikle yapan hak hakkaniyet değerini bilen bu tarz firmalar hep olmalı.

      Sil
  9. çok güzel bir yazı olmuş... teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
  10. Çok faydalı bir yazı, çok teşekkürler. ❤

    YanıtlaSil
  11. Çok faydalı bir yazı olmuş takipteyim
    Sevgiler Selin :)

    YanıtlaSil
  12. en korktuğum şey bu! kesinlikle hırsızlıktır bunun adı!

    YanıtlaSil
  13. çok geçmiş olsun canım umarım bir son bulur ya bu hırsızlıklar

    YanıtlaSil
  14. Salam. Bu bütün bloggerlərin ortaq qorxusu və problemidir məncə. Siz bunun dərmanını sanki tapmısınız. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥