Hiç Natürel Sızma Zeytinyağı ile sağlık lezzetle buluşuyor


Hiç Oliveoil


İnsanlık tarihi boyunca barış ve bereketin simgesi olmuş zeytin ağacı.
Dünyada zeytin ağacı sayısı bakımından en önde gelen ülkelerden biriyiz.
Akdeniz beslenme modeliyle öne çıkan zeytin yağı ,insan sağlığı açısından da büyük öneme sahipdir.
Zeytin ve zeytinyağında bulunan ve üç temel yağ asidinden biri olan linoleik asit özellikle sinir hücrelerinin gelişmesinde de rol oynamaktadır.
Yüzyıllarca yaşayabilme özelliğine sahip olan zeytin ağacının ürünleri sağlığa yararlı etkileri ile uzun zamandır bilinen gıda maddeleri arasındadır.
Eski ye oranla günümüz mutfaklarında zeytin yağının faydalarının artık daha çok bilinir olması ve sağlık için tercih edilir olmasıda güzel bir gelişme bence.
.  Bende evimde ailem için artık her yemeğimde mutlaka zeytin yağını tercih edenlerdenim.
Tabiki zeytin yağ denince tüketici olarakda bu konuda kalite tercihim her zaman ön planda.
Son bir kaç aydır hem lezzetiyle hemde o harika el üretimi şişesiyle mutfağımın prensesi,Salatalardan yemeklerime,böreklerimden keklerime kadar hepsinde kullandığım zeytin yağının lezzeti ayrı bir lezzet kattı. Demem o ki Hiç Natürel Sızma Zeytinyağı ile sağlık lezzetle buluşuyor
Hiç Oliveoil

Günümüzde bilinçli tüketicinin artmasıyla,zeytin ve ürünleri tarımsal üretimde önemli bir yer işgal etmekte. Bu kadar önemi bulunan zeytin ve zeytinyağının kaliteli olarak elde edilme, işlenme ve tüketime sunulma aşamalarına kadar iyi durumda muhafaza edilmesi çok önem taşımaktadır.
Hiç Natural Sızma Zeytin yağı da,tamda bu özene layık bir şekilde tüketicilerine kadar ulaşıyor.
Urla da 30 zeytin ağacıyla başlayan bu serüven, şimdi 2000 dönüm bir arazi ve 60.000 zeytin ağacı ile kalite ve sağlığı mutfaklarımıza taşıyor.
Gelin Hic Oliv Natural Sızma Zeytinyağ Üreticisinden Zeytin yağ hakkında bilinmesi gereken bilgileri öğrenelim.

Hiç Oliveoil


''Zeytinyağı konusu çok karmaşık size hak veriyoruz. Herkes bir sıfat koyarak yağı anlatmaya veya kusurlarını örtmeye çalışıyor. Oysa ki; tüm bunlara hiç gerek yok! 

İşte bir kaç basit ipucu:

1# `Natürel Sızma` bir kalite terimidir. Yağın asitliğinin 0,8 `in altında tat ve kokusunun kusursuz olduğunu garanti eder. Riviera ise ( adının bu kadar gösterişli olmasına kanmayın!) yemeklik kalitenin en altıdır. Besin değeri yoktur.  Bu nedenle yemekleri pişirirken az miktarda Natürel Sızma kullanıp, servis esnasında yemeği Erken Hasat Natürel Sızma ile lezzetlendirmek ve şifalandırmak, zeytinyağını en doğru tüketme şeklidir. 

2# Zeytinin `Taş Baskı` veya `Modern Yöntem` ile işlenmiş olmasının, yağın kalitesi ile doğrudan bir ilişkisi yoktur. Her iki yöntemde de iyi yağ elde edebilirsiniz, çok kötü bir yağ da elde edebileceğiniz gibi! Ancak şu bir gerçektir ki, eski usul taş baskı yöntemde zeytin hamuru çok fazla havayla temas ettiğinden yağın besin değerlerinin bundan olumsuz etkilenmesi kaçınılmazdır.

3# Kuralına uygun zirai uygulaması yapılan, doğru şekilde ve zamanda hasat edilen, hızlıca ve temiz bir yağhanede hava ile teması minimumda tutularak işlenen ve doğru şartlarda saklanan zeytinyağından, işlenme yöntemi ne olursa olsun korkmayın!

4# `Soğuk Sıkım` bir lüks değer gibi size sunulmasın. Bu bir mecburiyettir! Aksi takdirde Natürel Sızma Kalitesi asla elde edilemez.

5# Zeytinyağının dilinizde acılık ve boğazınızda yakıcılık hissi bırakması iyi işarettir. Acılık ve Yakıcılık zeytinyağında aranan en önemli kalite kriteridir. Bu yağın besin değerlerince zenginliğinin ifadesidir. 

6# Zeytinyağının rengi bir kalite kriteri değildir. Zeytinyağının renginin yeşil oldukça kalitesinin arttığı görüşü yanlıştır. 

7# Plastik ambalajda Natürel Sızma olmaz. Sakın plastikte zeytinyağı tutmayın. Zeytinyağında bulunan özel bir kimyasal bileşen, plastikteki kanserojen madde; dioxin ile etkileşime girerek zehirli maddenin yağa karışmasına neden olur.  Zeytinyağı için en iyi ambalaj hava almayan koyu renkli cam şişe veya tenekedir.

8#  Natürel sızma zeytinyağı, yemeklerinizi ağırlaştırmaz. Tersine sebze ve etlerin tüm lezzetini ortaya çıkarır. Yağ yiyormuş izlenimine kapılmazsınız, sindirimi kolaydır. 

9# Kek ve böreklerde harika sonuç verir. Kesinlikle ağır bir yağ tadı almazsınız. Bu yağı denemek için çok güzel bir yöntemdir tavsiye ederiz. 

10# Çiğ tükettiğinizde ise ( pişirmeden, ılık yemeklerin üzerine veya salatalarda) tüm besin değerlerini bir lezzet şöleni gibi sunar size zeytinyağı. Kimi zaman çağla badem, enginar, bazen çimen kokuları ve tatları alırsınız. Bu eğlenceli bilmeceyi çözmek istemez misiniz?

11# Natürel Sızma Zeytinyağı soğukta saklandığında donar ve bu kalitesini etkilemez. Zeytinyağını oda sıcaklığında 2 yıl süre ile hava ve ışık almayan cam bir kapta güvenle saklayabilirsiniz. 

12# Yemeğin de, kızartmanın da en alası ve sağlıklısı natürel sızma zeytinyağı ile yapılanıdır.  Sağlık bekçiliğimizi yapan, zeytinyağının içinde bulunan ve antioksidan görevini yapan fenoller, natürel sızmada en yüksek düzeydedir. Zeytinyağı diğer yağların aksine 200-210 dereceye kadar yanmaz. Önemli olan kızartma yağınızı bir kereden fazla kullanmamak ve besinleri uzun süre kaynar yağda tutmamaktır. 

13# Natürel Sızma Zeytinyağındaki kolesterol oranı, diğer bitkisel yağlar ile eşittir. Ayçiçek veya mısır yağı daha hafiftir anlayışı, tamamiyle yanlıştır. ''



Bu değerli bilgiler ışığında eminimki sizlerde sağlığı mutfağınıza davet ederken aynı özen önemi göstereceksinizdir.
Daha bir çok bilgi ve sipariş için https://www.hicoliveoil.com sayfasını ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Yorumlar

  1. Hiç Olive Oil hikayesini okuyunca lezzetlerinin nedenini anlamış oldum.Bundan sonra sıkça mutfağımda yer verebilirim bu markaya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyleyim canım,şişesi bile atılmayacak kadar şık.

      Sil
  2. kafamın en çok karıştığı konu hiç markasını deneyeceğim canım teşekkürler bilgilendirme için :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥