Shapemaster Güzellik Merkezinde Obagı Türkiye ürünleriyle kimyasal peeling uygulaması



Herkese merhaba,geçtiğimiz ay cildim için Shapemaster Güzellik Merkezi nde cilt bakımında etkili bir marka olan Obagı Türkiye ürünleri ile kimyasal peeling uygulaması yaptırdım.Öncelikle neden bu işlemde Obagı Türkiye ürünlerini tercih ettiğimden bahsetmek isterim.Obagı bir kozmetik markası değil. Cildin sağlıklı olmasını sağlayan içerikleri olan tedavi amaçlı bir marka.Obagi ürünleri Amerika kaynaklı ve tüm dünyada en iyi kliniklerin tercih ettiği bir ürün.Sivilce, sivilce izi, leke, çil, kırışıklık, yaşlanmaya bağlı oluşan cilt değişiklikleri, gözenekler, matlık ve cansızlığı düzelten ürünlerden oluşan bir marka.Shapemaster Güzellik merkezi cilt bakımı konusunda bu başarılı markayı bünyesine dahil edince açıkcası gözüm kapalı tereddütsüz güvenerek bu işlemi yaptırmaya karar verdim.

Neden kimyasal peeling uygulaması yaptırdım?

Yaz ayında yoğun bronzlaşmam sonrası cildimde iz olarak kalan lekelerim ve oldukça canlılığını yitirip matlaşan görüntüm için kimyasal peeling işlemi yaptırdım.Kimyasal peeling,sivilce,akne izi,kırışıklık ve lekelerin giderilmesi için yapılan bir müdahaledir.
Kimyasal peeling işlemi yüzünüzün alt-üst deri arasındaki bariyerini bozacak olan bir müdaheledir. Yani peeling yaptırdıktan sonra ilk hafta bir kaç gün,cildiniz kesinlikle soyulacaktır. Bunun anlamı alt deri yeni deri üretmeye ve bunu üste doğru ilerletmeye başlamasından kaynaklıdır. En üst deri de alttan gelen deri sonucunda yılanın deri değiştirmesi gibi ayrılmaya başlar.Kısa ve etkili olan bu işlemin tamamını youtube kanalımada yükledim.Bu yazımın alt kısmındada uygulamanın tümünü izleyebilirsiniz.

İşlem sırasında neler hissedersiniz?

Cilt tamamen temizlendikten sonra,sürülen solisyon ciltte sadece ufak karıncalanma hissi şeklinde bir etki veriyor.Cilt probleminize göre ciltte tutulma süresi farklı olabiliyor.Bende sadece yaklaşık 5 dakika kaldıktan sonra temizlendi. Gün içersinde normal günlük hayatınızı asla sekteye uğratmadan, öğle yemek arasında bile yaptırabileceğiniz bir işlem.

Kimyasal Peeling Sonrası Etkileri

Kimyasal peeling işlemimiz obagi nın tescilli güneş koruma kremiyle tamamlandı.
Kimyasal peeling işleminden sonra aşağıda sıraladığım konulara dikkat edilmesi çok önemlidir.
-Yüzünüzü hafif bir yıkama jeli ile yıkayın ve sonrasında mutlaka temiz bir havlu ile kurulayın. -Bir kaçgün güneş koruma kremi haricinde nemlendiri krem kullanılmamalı.
-En önemli şeylerden bir diğeri ise alttaki deri çoğalırken üstten ayrılmaya başlayan deriye saygı göstermelisiniz. Yani kesinlikle yüzünüzü soymayacaksınız. Erken soyulma sonucu tam olgunlaşmamış alttaki deri kırmızı bir şekilde iz bırakmaya hazır hale gelir.
Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise banyo yapmak. Duşa girdiğinizde avuç dolusu suyu yüzünüze elinizle çarpacak şekilde temas ettirin ve yüzünüzü kesinlikle sıcak suyun altında tutmayın.
Deriniz su ile temas ettiğinde üstteki ölü deri yumuşayacaktır ve hemen soyulacaktır. Yüzünüzün derisinin yumuşamamasına özen gösterdiniz ama oldu. Kesinlikle yüzünüzü keselemeyeceksiniz, derinizi eliniz ile soymayacaksınız.
Kimyasal peeling işleminden bir gün sonra  benim yüzümde yer yer biraz pullanmalar olmaya başladı.Biraz yüzümde gerginlik hissettim.Benim cilt yapım zaten çok kuru olduğu için bir hafta boyunca pullanma artarak devam ederken ilk pullanan kısımlarda dökülüp altından pembe taze ve lekelerden arınmış cildim ortaya çıkmaya başladı.
Pullanma derken sizi korkutmasın.Hani cildiniz kurur ve minik minik pullanır ya aynı o hafiflikte bir dökülme yaşadım.Yani o süreçde rahatlıkla dışarıya çıkıp ,üzerine hafif makyajımı dahi yaptım.Kimyasal peeling in aşamaları ve sonuçları böyle.Sizde sağlıklı ve güvenilir obagi ürünlerleriyle bu işlemi yaptırmak isterseniz Shapemaster Güzellik Merkeziyle iletişime geçebilirsiniz.
Kimyasal peeling uygulaması hakkında herhangi bir sorunuz var ise yorum olarak bana yazarsanız elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

Shapemaster Güzellik Merkezi
Bağdat caddesi no:275 kat:3 daire:6 Caddebostan/Kadıköy - İstanbul
Tel : 0 216 411 09 17-18
E-mail : info@shapemaster.com.tr


Yorumlar

  1. Merhabalar;

    Bloğunuzun "Blogger Gazetemiz"de tanıtılmasını isterseniz, alttaki linkten detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Sevgiler,

    http://www.hikayekalplikadin.com/2016/12/blogger-gazetemizde-yerinizi-alin.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥