Sağlık sıhhat, keyif fırsatbufırsat.com avantajıyla Cağaoğlu Hamamında sizleri bekliyor



Dünyada sayılı turistik hamamlarından biri olma özelliğini günümüzde de koruyan tarihi Cağaloğlu hamamına kısa bir gezinti yapalım sizinle.Blogger arkadaşım sevgili Beyhan cımla birlikte gittiğimiz Cağaloğlu hamamında hem çok keyifli bir gün geçirdik hemde sizler için bu büyüleyici mekan hakkında bir çok bilgi edindik.İsterseniz öncelikle Cağaloğlu Hamamının tarihçesine kısa bir göz atalım.
Cağaloğlu Hamamı 
 Nevşehirli damat İbrahim Paşanın sarayı 1740 yılındaki bir yangında kül olunca Cağaloğlu hamamının yapımına karar verilmiş.
1741 Yılında dönemin padişahı 1 Mahmut un isteğiyle en az saray kadar ihtişamlı olması istemiyle inşa edilen hamamın, Ayasofya külliyesindeki kütüphaneye ve Ayasofya camine gelir sağlaması planlanmış.

Hamam Sultanahmet'te divan yolu üzerinde İstanbul un en büyük çifte hamamlarından biri olarak inşa edilmiş
Yapısındaki Barok üslüp nedeniyle ,Osmanlı sanatında yabancı sanat akımının başlangıcı da olmuştur.
Hamam, kadın ve erkekler üzere iki ayrı bölümden oluşmaktadır.Her biri için ayrı çıkışlar tasarlanmış.
Kadınlar ve erkekler bölümünde, geniş kubbe altında soyunma odaları bulunmakta.
Ortada bulunan tek parçalı mermerden geniş bir havuzun ortasında 3 katlı bir fıskiye konuşlandırılmış..

Cağaloğlu Hamamı


Yerden ısıtma sistemiyle sıcaklığı hep belirli düzeyde tutulan hamamın,
erkek bölümünde büyük bir kubbeyle örtülü soyunmalık tan, küçük bir kubbe ve yedi tonozla örtülü soğukluğa geçişli inşa edilmiş.

Cağaloğlu Hamamı

Sıcaklık da sekiz mermer sutünu bağlayan kemerlere oturan büyük bir kubbe ile örtülü. Ortada büyük bir göbek taşı, köşelerde kubbeli halvet hücreleri bulunmakta.



Cağaloğlu Hamamı

Erkek bölümünde özel bölümle ayrılan Berber kısmı,hem damat tıraşları için hemde günlük gelen müşterilerin hizmetine sürekli açık tutulmakta.


Cağaloğlu Hamamı

Kadın hamamı kısmında bulunan Gelin Kınası özel bölümü,düğün öncesi gelin hamamı ve gelin kınasını bir arada yapılan organizasyonlar için özel hazırlanmış.
Ayrıca aynı anda damatlar içinde damat hamamı damat tıraşı organizasyonlarınız içinde imkan sunulmakta.
Hamam içersinde bulunan selamlık butiğinde hamam içende kullanılabilecek tüm ürünlerin satışıda yapılmakta. Peştamal den havluya, takunyadan tasa kadar  çeşitli hediyelik ürünlerden satın alabilirsiniz.
Hamama girmeden önce  ihtiyacınız olan her şey ücretsiz olarak sizlere verilmekte. Ekstra bir şey getirmenize de gerek yok.Hem erkek hem kadın bölümünde anahtarı size verilen tek kişilik odalar içersinde temiz ütülü poşet içersinse peştamal,tek kullanımlık iç çamaşırı vücut havlusu ve saç havlusu,ayrıca da takunyalar bulunmakta.
Hamam içerisinde özel eğitimli kese görevlileri hizmet vermekte..İşlerini profesyonellikle yapan görevliler oldukça güler yüzlüler.Kesenin ardından yapılan köpük masajıyla, ayak parmağınızdan saç diplerinize kadar sihirli parmaklarda tüm vücudunuzun gevşediğini hissedeceksiniz.
Bu güne kadar bir çok kez  masaj yaptıran biri olarak, ilk kez gittiğim tarihi bir hamamda bu kadar profesyonel bir hizmet alabileceğimi asla düşünmezdim.Cağaloğlu hamamında kese ve masajda benimle ilgilenen Melek hanıma da buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.Bana göre bir işletmede müşterilerin müesseseyi tercih etme  sebeplerinin başında, işinde uzman personel gelmekte.

Cağaloğlu Hamamı Cafe


Cağaloğlu hamamı içersin de ayrıca bir de kafe bulunmakta.Hamamdan çıkan misafirlerin keyifli bir soluk alıp bir şeyler yiyip içerken  sohbet edebilecekleri şirin bahçe kafe bolumu ve ayrıca kış aylarında sürekli yanan şömine başı özel bir bölümü bulunmakta.
Tarihi dokusuna uygun dizayn edilen kafe , hamam haricinde de hizmet vermekte.

Cağaoğlu Hamamı


İster keyifli bir kahvaltı,yada aparatif atıştırmalıklar,isterseniz nargile eşliğinde sohbet,isterseniz bir birinden çeşitli bitki çayları yada nefis Türk kahvesi tercih sizin.

Cağaloğlu Hamamı

Şömine başında Sevgili Beyhan cımla içtiğimiz Türk kahvesinin tadı gerçekten bir başkaydı.Sıcak karşılamaları güler yüzlü ağırlamaları için kafe işletmecisi Çağrı beye tekrar çok teşekkür ederiz.

Üç yüz yıldır bütün ihtişamı ile ayakta duran Cağaloğlu Hamamı günümüzde halen restorasyon yapılmadan, gelen ziyaretçilerine sadece fiziksel değil, ruhsal bir tarihi deneyim yaşatıyor. Burada geçmiş yüzyılların kokusuyla zaman kavramını unutup,içeriye girdiğiniz andan itibaren tarihten bugüne kadar gelen o müthiş görkem gerçekten sizi büyülüyor.

Cağaloğlu Hamamı




 New York Times Gazetesi tarafından ölmeden önce görülecek yerler listesine alınan bu tarihi yapı , özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı olmakta.
Osmanlı'dan günümüze kalan, Tarihi Cağaloğlu Hamamı'nda; hamam kullanımı, kese köpük masajı ve bunların yanı sıra kişiye özel kese hediyesiyle çok özel kampanya şimdi fırsatbufırsat.com ayrıcalığıyla sizlere sunulmakta.
Kişi başı hamam hizmetleri için belirlenen 185 TL olan ücret Nisan ayının 5 ne kadar bu kampanya dahilinde sadece 69 TL  
Yılların tecrübesi ile harmanlanmış ellerde, sultanlara layık bir şekilde hamam ve masaj keyfini yaşamak için kaçırılmayacak bu fırsatı değerlendirmenizi öneririm.

Fırsata Neler Dahil?
Kese
Köpük Masajı
Kişiye Özel Kese Hediyesi
Tüm bu hizmetlerden %63 indirimle faydalanmanız için fırsatbufirsat.com kampanyasına katılmanız yeterli.

Bizi çok güzel ağırlayan Cağaloğlu Hamamı işletmecileri Banu Hanım ve kardeşine,değerli personeline ,davetiyle bizleri onurlandıran fırsatbufırsat.com yetkililerine yürekten teşekkürlerimizle.

Cağaloğlu Hamamı
Adres: Alemdar Mh.,Cağaloğlu Hamamı Sk. 34 – Fatih / İstanbul

Telefon: 0(212) 522 2424

Yorumlar

  1. Ne kadar güzelmis. Istanbulda dogup büyümeme ragmen hiç gitmedim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥