Splat Mouthwash Ultracomplex Ağız Çalkama Suyu Deneyimim

Splat Mouthwash Ultracomplex Ağız Çalkama Suyu


Diş sağlığı  ülkemizde en çok ihmal edilen sağlık bölümü sanırım.
Buna bende dahil olduğumu üzülerek belirtmek istiyorum.Çocukluğumdan bu yana dişlerimle hep sorunlarım olmuştur.Yamuk çıkan dişler, çürükler sonrasında çekilip boş kalan diş düzeni:(
Eksik dişlerim malesef var.Tedavi amaçlı yaptırdığım köprüler,halı hazırda tekrar tedaviye başlanmasını bekleyen çürükler.Diş lerim deki durum o kadar kötü yani.
Düzenli fırçalamanın yanında doğru bakımı da yapmak çok önemli.Belli aralıklarla diş doktoru kontrolüde.Ama diş doktorunun kapısını çalmayı sevmiyorum elimde değil.
Geçenlerde ciddi anlamda diş eti rahatsızlığı geçirdim.İlk bir kaç gün hafif hafif başlayan sızlamaları önemsemeyince,gece birden zonklamalar vede dayanılmaz ağrılarla sabaha karşı 03:00 de diş doktoru arayışına girmek kaçınılmaz oldu:(
Tabi yakın çevremde  bulamayınca yine nöbetçi eczane de kendimizi bulduk.Nevazil denen bir şeymiş efendim.İlk kez duydum bende inanın.Diş eti üşütmesi denen bir rahatsızlık.Sanırsınız tüm ağzınızın içi yara bere içinde diş mi ağrıtan yoksa diş etimi ama komplesi ..Anlamak mümkün değil öylesine feci bir durum.
Sözün özü hemen medikal gargara ,ağrı kesiciler vs 2 günde geçti gitti.
Sonrasında tabi ki doktora gitim.Bir kaç tane ele alınması gereken diş olduğunu öğrendim ama o günkü ağrı nedeni sadece diş etlerimdi.Diş fırçalamanın yeterli olmadığı diş ipi kullanımı ve ağız çalkalama sularının kullanımıyla diş bakımını desteklemek gerektiğini üstüne basa basa belirtti doktorum.Evet ağız çalkalama sularını arada sırada kullanıyordum.Arada sırada çünkü üşengeçliğim hat safada olunca, aklıma bile gelmiyordu desem yalan olmaz.Diş ipleriyle ise asla barışamadım ki.
Birde diş ipi yerine fırçalı tek telli diş arası temizleme aparatı var.Aynı işlevi görüyor ama her dişlerime uyguladığımda içim ürperip bi tuhaf oluyorum.
Siz bana bakmayın eşimin dediği gibi şımarıklık  düzeyinde bahaneciyim kabul ediyorum:)
Diş maceramdan sonra kulanmaya başladığım Splat Mouthwash Ultracomplex Ağız Çalkama Suyu ndan bahsedeceğim sizlere.
Splat diş macunlarını severek kullanıyordum daha önce.Ağız bakım suyunu ise yeni yeni kullanmaya başladım.Tadını sevmediğimi söylemeliyim öncelikle.Sevmediğim içinde her kullanışımda suratımı ekşitiyorum haliyle.Ama ağız bakımı için gerekliliğini etkilerini  göz önüne alınca şımarıklık yok kullanacaksın diye kendimi motive ediyorum.
275 ml ambalajıyla aile boyu kullanım miktarına sahip bir ürün.
Florür içermeyen ürünün bileşimi;
Süt enzimleri kompleksi, meyankökü ekstresi, kalsiyum, papain, çinko tuzları vesofora ekstresi, kranfil, anason ve limon kabuğu yağalrı içeriyormuş.Benim hoşuma gitmeyen tad anosondanmı geliyor emin olmadım.
Kullanım Şekli:
Çalkalama suyunu diş fırçalamasından veya yemekten sonra kullanmak gerekiyor. Bir kapak ağız çalkalama suyunu ağızınıza alın ve 1 dakika süreyle iyice çalkaladıktan sonra tükürün. Sulandırmayın ,yutmayın.
Ağz çalkalama suyu,ağız okusunu kontrol altına almanın yanı sıra dişlerde bakteri plağı birikmesin önlemeye de yardımcı oluyor.
Sağlıklı ağız ve gülüşler için ağız ve diş bakımına devam..


Yorumlar