Güzel hatıralar anlarda saklı-sosyopix ile anılara dokunun

www.sosyopix.com


Eskiden diye başlayacağım yazıma evet eskiden di..Eş dost ziyaretlerine sohbete gidilince çay kahve faslı geçilince ,kocaman kocaman fotoğraf albümleri çıkarılırdı sehpa üzerine... Çocukluk gençlik,okul askerlik anıları derken ev sahibi anlatır biz ilgiyle dinler zaman içersin de kaybolup giderdik.
''Aaaa bu semmisin gerçekten?''
Evet ya şimdiki halime bakma zaman neleri alıp götürdü bir zamanlar mahallenin gözdesiydim'' sözleri:)
En çok da o sararmış fotoğraflarda zamanın moda giyim tarzı ilgimi çekerdi.:)
Giyime kuşama eskiye düşkünlüğüm o zamanlardan belliymiş demek ki.:)
Hele yakın akrabaysa albümlerini karıştırdığım daha bir zamana yolculuk sarardı beni.Sadece fotoğraf karesinden tanıyıp artık aramızda olmayan özüm soyum atalarım.Geçmişin izleri o iki kapaklı kocaman sayfalı albümler arasında geleceğe doğru birer iz yol misali yaşamaya devam ederdi.
Güzel hatıralar anlarda saklı!
Şöyle geriye dönüp o günleri yaşananları yad edebileceğimiz fotoğraf albümleri 
milat mı oldu acaba?
Evlenip baba ocağından çıkarken çeyizimin en değerli hazinesiydi tek tek albüm içersinden çıkardığım bebeklik ,okul anılarım genç kızlık fotoğraflarım ve aile ce bir arada olduğumuz kareler.Annemin sözünü hiç unutmam,''hepsini götürme kızım bana öpüp koklayıp göğsüme bastıracak bir fotoğraf bırak'' diye..Gurbette gelin gelince anladım annemin gözleri dolu dolu o sözlerinin derinliğini.
Ayh yine duygulandım şimdi,tamam tamam hemen geçiyorum bu konuyu.

4 Koca albüm biriktirmişim 24 yıllık evlilik hayatıma.Bugün şöyle açıp bakınca oğlumun orta okuldan sonrasında bitmiş anılar.Kaç yıl geçmiş cep telefonları gelince anılar dijital klasörlerde birikmiş.Nasıl hayıflandım nasıl üzüldüm anlatamam.Hemen oturdum eski yeni ne varsa harddisk de bulunan albümleri karıştırmaya.Teknolojinin gözünümü seveyim yoksa sitemmi edeyim bilemedim.Anı ölümsüzleştirmek artık sadece bir tuşa basıp dakikada belkide 100 kare fotoğraf çekmeyi sağlarken sadece küçücük bir ekrana yada bilgisayar monitörüne hapsolup kalması bu kolaylığın yanında en dramatik kısmı ...
İlerde oğlum nasip olur evlenirse çocuklarına açıp göstereceği bir albüm olmalıydı.Sayfalarını açarken işte burada diye başlayacak anlatacağı bir çok hatırası.
Karar aldım evet en kısa zamanda seçilmiş özel fotoğraflar klasörünü tek tek dokunabileceğim fotoğraflara dönüştüreceğim. Üstelik bunun için çıkıp fotoğrafcı bile aramadan yapabileceğim harika online hizmet veren bir sistem varken daha çok beklememede gerek kalmamalı.
 Teknolojinin gelişmesiyle aslında evden internet üzerinden anılarınızı sadece albümlere değil bardaklara çerçevelere, hatta magnetlere dönüştüren ölümsüzleştiren harika bir site var.
www.sosyopix.com anılara dokunulsun diye online olak tercihlerinizi oluşturabileceğiniz bir çok alternatif sunuyor bizlere.
Özellikle en çok hoşuma giden nostalji kokan 80 ler 90 ların o unutulmaz fotoğraf albümlerini andıran Anı kitapları.İşte tam planladığım düşündüğüm fotoğraf albümü.


Tabi sadece anı albümü değil site üzerinden bilgisayarınızdan online fotoğrafları yükleyerek hazırlatabileceğiniz hizmetler oldukça çeşitliliğe sahip.

-Kare kartlar
-Polo kartlar
-Anı çerçevesi
-Modern çerçeve
-Kanvas tablolar
-Albüm poster
-Takvim kutusu
-Mini kare kartlar
-Magnetler
-Takvim posterler
-Kupa baskılar
-Dev poster Şeritler
-Mini foto kitaplar
-Mesaj kartları ve daha bir çok seçenekle hem hediyelik hemde sosyal medyada severek paylaştığımız o güzel fotoğrafları hep yanımızda hissetmek için  bir çok temaya uygun seçenekle, hazırlayıp ücretsiz kargo ile evimize kadar ulaştırıyorlar.
İste dijitalleşme bir taraftan bu kadar kolaylık sağlarken geçmişide ölümsüzleştirmenin en güzel yöntemlerinden biri sadece bir tıkla yanımızda.
Bilgisayar belleklerine,cep telefonları hafızalarına  hapsettiğimiz mutlulukla objektif karşısına geçip ölümsüzleştirdiğimiz o kareler silinip gitmesinler diye @sosyopix bizler için somutlaştırıyor.
Artık yok olmayacaklar elinize aldıkça tebessümle anılacaklar❤

Yorumlar

  1. Ya Şerife çok haklısın, ne güzeldi o albümler! Ben hala bastırmaya devam eden kısımdanım ama bu sefer de koyacak albüm bulamıyorum. Fakat senin görseldeki gibi craft book tarzında bir şey bulup/yapıp, ona yapıştıracağım. Sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. Teknoloji geldi albüm devri sona erdi ne yazık ki..Ben de bayılırdım pozlu makinelerden çıkanları bastırıp albüm albüm arşivlemeye..Ama şu son 5-6 senedir yetişemiyorum kendi çektiğim fotoğrafların hızına...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥