Marie Claire Soyulabilir Maskelerini İnceleyelim


Marie Claire Soyulabilir Maskeler

Geçtiğimiz ay katıldığım #ebruvefusunilekisamerhaba etkinliğinde Marie Claire tarafından denememiz için gönderilen 3 soyulabilir maske deneyimlerimi sizlere aktaracağım.Marie Claire markasına ait kullandığım ilk ürünler bunlar.
Silver Mask - Gümüş Maske
Black Mask-Siyah Maske
Gold Mask-Altın Maske

Marie Claire Soyulabilir Maskeler

Üç maskeninde  etkileri  bir birinden farklı olduğu gibi ortak özellikleri ise yoğun kıvamda olmaları.
Sürülürken fırçayla uygulamak biraz zorluk yaratırken parmaklarınızla daha randımanlı sürülse de hızlı bir şekilde uygulama yapmayı gerektiriyor.
Markanın web sitesinde önemle duyurduğu özel bir uyarıyı buraya da eklemek istiyorum.

Yaralı ve tahriş olmuş cilde uygulamayınız. Ateşe yaklaştırmayınız. Çocukların erişemeyeceği yerde muhafaza ediniz.   Göze temas ettirmeyiniz. Gözünüze temas olması durumunda, bol suyla yıkayınız. Haricen kullanım içindir. Ürün kullanımından sonra ambalajı sıkıca kapayınız. İstenmeyen belirtiler olması durumunda doktorunuza başvurunuz.

Tek tek maskelerin özellikleri inceleyelim isterseniz.
İlk kullandığım maske, daha çok olgun ciltlere uygun olduğunu düşündüğüm altın maske oldu.

Marie Claire Gold Mask

Marie Claire Altın Maske

150 ml tüpte  gramaj olarak epey bereketli miktarda bir ürün.
Altın renginde oldukça yoğun bir maske.
Olgun ciltlerin yaşla birlikte kaybettiği kollajen ve elastin seviyesinin azalmasıyla oluşan cildin kaybolan sıkılığını ve pürüzsüzlüğünü yeniden kazandırması için hazırlanmış bir maske. İçeriğindeki peptitler ile cilt kuruluğuna ve kırışıklıkların görünümünü azaltıp ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesini hedefliyor. Yaşıma cildime uygun gördüğüm için aslında bana uygun olan gold maskeydi.O yüzdende sıklıkla bu maskeyi kullandım.Tabi diğer maskeleride fikir edinebilmek için ara ara kullandım.

Marie Claire Gold Mask

Öncelikle bu üç maskeyi de size tavsiyem çok çok ince bir tabaka halinde uygulamanız çıkarırken zorlanmamanız açısından çok önemli.Bu sayede hem daha çabuk kuruyor hemde cildinizi soyma işlemi esnasında yormamış olursunuz.Temiz cildinize sürdüğünüz maskeyi  25-30 dakika beklettikten sonra eğer ince bir tabaka olarak sürdüyseniz kolaylıkla soyarak çıkartabiliyorsunuz.


Marie Claire Gold Mask

Ben çok ince sürdüğüm için fotoğrafta da gördüğünüz üzere cildimi zorlamadan tahriş etmeden kolaylıkla soyma işlemini gerçekleştirdim. Maske yi yüzünüzden tamamen çıkardıktan sonra ılık suyla sadece durulayıp ardına serum yada günlük nemlendiricimi kullanıyorum.
Cildimdeki etkilerine gelince 3 maskede de siyah nokta çıkarma gibi hiç bir etkiyi gözlemlemedim.Gold maskede de zaten böyle bir vaadi bulunmuyor.Cildim maske sonrası daha ferah daha pürüzsüzlük hissini gözlemleyebiliyorum.Kırışıklıkların azaltılması açılması konusunda şuana kadar her hangi bir farklılık maalesef gözlemlemedim.

Marie Claire Gold Mask


Marie Claire Black Mask

Marie Claire Black Mask

Aslında siyah maske denince böyle hafiften içimde bir ürperti olmuyor değil:)
Sanki zamk gibi cildime yapişacakda çıkaramıyacakmişim gibi hafif bir korku yaşıyorum ilk denememde.Bu korku tabi daha önce farklı bir markada yaşadığım olumsuz bir deneyimin etkileri.
Her ne kadar tedirgin olarak cildime uygulasam da siyah maskeyi de çok ince bir tabaka olarak yüzüme sürdüm.Kat kat süremezsiniz zaten ciltte hemen sertleşiyor .Rahatsız edici bir koku hiç bir maskede almadım.Siyah maskeyi elle uygulayınca tırnak içlerinize girmemesine dikkat edin ,zira biraz zor çıkıyor.
Cildi derinlemesine temizlerken , içeriğindeki salisilik asit ve bitki kompleksi sayesinde ciltten kiri ve yağı arındırıyormuş.Aynı zamanda diğer maskelerde olduğu gibi  ölü hücrelerin temizlenmesine de yardımcı oluyormuş. 
Yağlı ve karma ciltler için uygun olan maske benim cildim çok kuru olduğu için sürekli kullanımıma uygun bir ürün değil.25-30 dakika ciltte bekletmek gerekiyor.Ben cildime uygun olmadığı için kurur kurumaz fazla bekletmeden hemen cildimden soyarak çıkarttım.


Marie Claire Black Mask

İnce bir tabaka olarak uygulandığında bu maskede kolaylıkla çıkıyor.
Göz ve dudak çevresine sürmemeye lütfen dikkat edin.
Bu maskeyi soyduğumda cildim pembeleşmişti.Tahriş gibi değil ama diğer maskelerde görmediğim bir etki olarak farklılık gösterdi.Renginden mi korkumdan mı bilemiyorum ama diğer Gold ve Silver Maska göre daha yoğun ağır bir maske gibi geldi bana.Belki de cilt yapıma uygun olmadığı içinde böyle hissetmiş olabilirim.

Marie Claire Black Mask


Marie Claire Silver Mask


Marie Claire Silver Mask

Tüm cilt tiplerine uygun olan Silver Mask,içerdiği bitki kompleksi sayesinde cilt tonunun düzenlenmesine ve aydınlanmasına yardımcı oluyormuş.Aynı zamanda ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesine giderilip tazelenmesine de yardımcı oluyormuş.
Diğer maskelerde olduğu gibi bunuda cildinize oldukça ince bir tabaka halinde uygulayınız.

Marie Claire Silver Mask

Gold mask gibi Silver Mask da bana göre hafif ve kendimi rahat hissettiğim bir maske oldu.
Cildimde 25-30 dakika bekleme süresi boyunca asla rahatsızlık ağırlık yapmadı.
Çok çabuk kuruyan bir maske olduğu için soyarken de hiç bir zorluk yaşamadım.
Temizleme sonrasında herhangi bir kızarıklık cildimde bir reaksiyon belirtisine rastlamadım.
Oldukça ferahlamış ve temizlenmiş bir cilt hissini yaşıyorsunuz.
Sonrasında bir serum yada nemlendirici krem sürmeyi lütfen ihmal etmeyin.

Marie Claire Silver Mask

Genel olarak Marie Claire Soyulabilir Maskelerini sevdim diyebilirim.
Fiyatlarıda oldukça uygun.Şuan web sitelerinde her biri 19.90 TL den satılıyor.Çeşitli kozmetik mağazalarında bulabildiğiniz gibi öğrendiğim kadarıyla A101 lerdede satışı yapılıyormuş.
Benim maskeler hakkında yorumlarım bu kadar.
Umarım merak edenlere kullanmak isteyenlere bir fikir olur.Başka bir inceleme yazısında görüşmek üzere.
Sevgiler❤




Yorumlar

  1. benim canımı çok acıttılar çıkartırken ama bir kere daha deneyeceğim tabi biraz kalın sürmüş olabilirim bir şans daha vereyim bakalım..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥