Hicri yeni yılımız hayırlı olsun



Bugün “Hicri Yılbaşı” ve “Muharrem ayı” 
Hicri takvime göre, Muharrem ayının 1. günü “Hicri Yılbaşı”dır. 
“Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in Mekke’den Medine’ye hicretini tarih başlangıcı olarak alan takvime hicri takvim denir.”
Hicri takvime aynı zamanda “kameri takvim” de denir. Hicri takvim Muharrem ayı ile başlar. Muharrem, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in “hürmete şayan bir ay” diye nitelendirdiği, sayısız lütuf ve hikmetlerle dolu bir aydır.

Muharrem ayı, Müslümanlar için çok önemli ve değerli bir aydır. Muharrem ayı, Kur’an-ı Kerim’de zikredilen dört kutsal aydan biridir. 
Muharrem ayı manevi bir hasılat ayıdır. Bu ay; İlahi rahmet ve bereketin, ihsan ve ikramın gönüllerimize ve hanelerimize sağanak sağanak yağdığı bir aydır.
Muharrem ayının 10. günü “Aşure Günü”dür. 1 Muharrem Hicri Yılbaşı ve 10 Muharrem Aşure günüdür. (Miladi takvime göre ise; 3 Kasım 2014 Pazartesi “Aşure Günü”dür.)
Bugün Muharrem ayının ilk günü. Muharrem ayı ve aşure gününde oruç tutmak çok faziletlidir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) bu konuda şöyle buyurmuştur: “Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, Muharrem ayının orucudur. Farz namazından sonra en faziletli namaz da gece namazı (Teheccüd namazı)dır.”

Hicri yılınızı tebrik ediyor; hicri 1436. senenin önce insanlık ve İslam alemine, sonra ülkemiz ve milletimize, daha sonra ailemiz ve gönül coğrafyamıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.

Yorumlar