Cosmed Sun Essentıal Güneş Koruyucu Krem

Cosmed DD SDF 50 Sun Essentıal



Merhaba Arkadaşlar;
Yaz güneşinin iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladığı,plaj çantalarımızı mayolarımızı büyük hevesle hazırladığımız şu günlerde güneş koruyucusu kremlerinde mevsimini açmış bulunuyoruz değilmi.Güzel ülkemde yaz kış güneş   çok şükür varlığını hep bizlere hissettiriyor.Güneş koruyucusu söz konusu olunca açık tenli olduğum için,  kışında güneşli havalarda her dışarıya çıkmadan önce mutlaka kullananlardanım.Dünya üzerindeki küresel ısınma, değişen iklim sartları artık UV ışınlarına her mevsim daha yoğun bir şekilde maruz kalmamıza neden oluyor malum.
Geçtiğimiz Nisan ayında blogger arkadaşlarımın düzennediği #annelergünüçaypartisi buluşmamızda Cosmed firması tarafından bizlere gönderilen deneme boy SDF 50 korumaya sahip Sun Essentıal güneş koruyucudan bahsetmek istiyorum.
Geçtiğimiz hafta Tarçın Events in organizasyonunda gittiğimiz Kazdağları Köşdere Kırkgeçit Termal Otel konaklamamızda ilk defa kullanma fırsatı buldum.Seyahatim boyunca sürekli çantamdaydı,şehir merkezinden 800 metre yükseklikte güneşe dahada yakın bulunduğumuz bu bölgede acık havuza girmeden önce ve dışarda olduğum süre boyunca 2 saatte bir yenileyerek kullandım.
Cosmed firmasına ait bir kaç ürünü daha önce kullanmıştım fakat DD SDF 50 Sun Essentıal güneş koruma kremini ilkkez kullandım.
Hemen içeriğinde belirtilen SDF hakında edindiğim kısaca bir bilgi aktamak isterim.
SPF; UVB ışınlarına karşı korumayı belirten ölçü faktörüdür. Kullandığınız güneş koruyucuların cildimizi UVB ışınlarına karşı ne kadar süre koruduğumuzu gösterir. Bunu hesaplamak için SPF faktörü X SPF kullanmadan yandığımız süre(dk) şeklinde bir işlem sonrasında herhangi bir güneş kreminin bizi ne kadar süre korumayı planladığını gözlemleyebiliriz. Ancak tabi ki bu çevresel şartlardan( deniz, terleme, elimizin sürekli yüzümüzde olması, yıkanma, nem vb) bağımsız olarak düşünüldüğünde daha anlamlı bir ifade ortaya çıkıyor. Bütün çevresel etmenleri göz önünde bulundurduğumuzda daha etkin korunma sağlamak için güneş koruyucumuzu her iki saatte bir yenilememiz gerekiyor. UV-B ışınları başlangıçta masum bir bronzluk sağlıyor ve kozmetik olarak zaman zaman bizleri mutlu ediyor ancak daha sonrasında cilt yanıklarına ve hatta yoğun maruziyet sonrasında cilt lekelenmelerine neden oluyor. Yine de güneş koruyucularda esas olan cildin alt tabakalarına kadar inerek epidermal bağışıklık sisteminde bir takım aksaklıklara, DNA hasarlarına ve foto-yaşlanmaya ve hatta cilt kanserinin tetiklenmesine neden olan UV-A ışınlarına karşı koruyucu özellikte olmaktır.
Yine güneş koruyucusu üzerinde belirtilen DD özelliğine gelecek olursak,Cilt kapatıcılarında ve son çıkan güneş kremlerindede olan BB-CC gibi DD de cilt renk tonunu eşitlemeyi sağlıyor.
Hafif föndeten renginde.
Dışarıya çıkarken üzerine herhangi bir kapatıcı sürmenize gerek kalmıyor.

Cosmed DD SDF 50 Sun Essentıal

Tüm cilt tiplerine uygunluğu açısından herkesin rahatlıkla kullanabileceği bu krem benim gibi cildi çok kuru olanlar içinde rahatlıkla kullanım sağlıyor.Sürdükten sonra herhangi bir terleme etkisi yaratmaması ve özelliklede içersinde parfüm olmaması beni çok mutlu etti.
Cosmed firmasına bu güzel hediyesi için çok teşekkür ediyorum.Güneş kremi arayışında olanlarada güzel bir fikir olabilir umarım.
Cosmed in diğer ürünlerine göz atmak isterseniz aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Güneş kremi en önemli parça :) mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler.
    http://stylehijabblog.com

    YanıtlaSil
  2. güzel paylaşım olmuş cnm :)

    YanıtlaSil
  3. Güneşe dikkat :) koruyucu kremlerde UVA+UVB olmazsa almayın diye bişey kalmış aklımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız,yorumunu yazdığım üründe UVA+UVB mevcut.
      Sevgilerimle

      Sil
  4. koruması çok çok iyi ama yapısı çok hafif yazın daha ileri günlerine saklıyorum bunu daha bu kadar hafif ürünlere geçiş yapmadım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sıcaklarda haklısın güzel bir altarnatif canım.
      Sevgilerimle

      Sil
  5. Bu ürün bende de var ben ciltteki aydınlık bitişini çok seviyorum aydınlatıcı bi baz gibi kullanıyorum fondöten altına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok amaçlı dimi ne güzel güle güle kullan canım sende.
      Sevgilerimle

      Sil
  6. Harika bende denememiştim henüz hemen bugün başlıyorum kullanmaya :)

    YanıtlaSil
  7. Ben acik tenli bi insanim kapaticilik acisindan renk tonu nasil acaba:) genelde boyle urunlerin rengi koyu oluyor ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanık tende açık durur zaten,görselde elimin üzerinde görebileceğiniz tonda rengi.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥