Cilt Bakımı-Mayon Volkanik Kil Maskesi Deneyimim

 MAYON Volkanik Kil  Maskesi

Merhaba Güzel hanımlar ve bakımlı beyler;
Kozmetik blogu yazarı olarak ;günümüz erkeklerininde oldukça bakımlı olduklarını artık çevremde görüyor hanımların yanı sıra beylerede seslenmemin gerekli olduğunu düşünüyorum.Haksızmıyım?:)
Bakım derken bu yazımda bahsedeceğim gibi bugün ki tavsiye ürünümüz odaklı olarak cilt bakımımızın bir parçası olan  sıcağı sıcağına denediğim Mayon Volkanik Kil Maskesi deneyimi sizlerle paylaşacağım.
Yazımın başındada özellikle belirttiğim gibi, günümüzde kadınlar kadar erkekler de cilt bakımına özen gösteriyor.Bu nedenle bugünkü maskemiz hem hanımların hemde beylerin kullanımına  yönelik olduğunu öncelikle belirtmek istiyorum. Kozmetik ürünlerine olan yoğun ilgi bu alanda farklı pek çok markanın boy göstermesini sağlıyor. Ciddi anlamda büyük bir pazar oluşmuş durumda.Sevindirici olan kısmıda bukadar büyük bir pazar kalabalığı içersinde tüketici olarak artık ister bayan ister erkek olsun kozmetiklerin içersindeki kimyasallara karşı bilinçlendik.Doğal ürünlere karşı  artık  çok büyük bir eğilim var.
Günlük cilt bakımımızın yanısıra derinlemesine temizlik, hücrelerimizi canlandırmak ve daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için maskelerden bir çoğumuz faydalanıyoruzdur.
Bende cilt tipime uygun bu güne kadar bir çok maskeyi denedim.Kiminden gerçekten çok olumlu sonuçlar alırken kiminde de beni mutlu edecek herhangi bir sonuç gözlemlemedim.
Geçtiğimiz aylarda Tarçın Event organizasyonuyla gittiğimiz Köşdere Kırkgeçit Termal Otel de gerçekleşen yaza merhaba partimizin sponsorlarından bir taneside MAYON Volkanik Kil  Maskesi idi.
Bizlere deneme boyu birer tane hazır kil maskelerinden  hediye göndermişler.
Kendilerine öncelikle çok teşekkür ederim.
Kullanmadan önce bu marka ve maske içeriği hakkında bir bilgim olmadığı için hemen küçük çaplı bir bilgi araştırmasında bulundum.
Sadece volkanik kil ve su kullanılarak üretilen maske içersinde  herhangi bir katkı maddesi bulunmuyormuş.İçeriğinde  barındırdığı zengin mineraller sayesinde cilt altı kan dolaşımının hızlanmasına ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olurken, cilde tazelik ve canlılık kazandırıyormuş.
 Peki cildimizde ne gibi etkileri varmış hemen onlarıda belittikten sonra benim uygulama aşamalarım ve deneyim sonucumu, cildimdeki etkilerine geçelim.
Siyah noktalarınız varsa,sivilce ve aknelerinizin giderilip, yeniden oluşumların engellenmesine yardımcı oluyor.
Benim gibi artık 40 lı yaşları adımlamaya başladıysanız başımızın en büyük derdi  kırışıklıkların giderilmesinde ve cildin yaşlanmasının yavaşlatılmasında yardımcı oluyormuş.Bu kısım en heyecanlandığım kısımdı itiraf ediyorum:)
Yüzümüz haricinde vücudumuz dada uygulamaya açık olan MAYON Volkanik Kil  Maskesi cilt hücrelerini yenileme özelliği ile cildimizin sıkılaşmasına  ve incelmesinede yardımcı oluyormuş.
Cildin üzerindeki  fazla yağdan arınmasına ayrıca mantar, ayak kokusu gibi cilt sorunlarının tedavisinde çok etkili sonuçlar veriyormuş.
Bacak diz ve kol eklemlerindeki ağrılarının giderilmesinde yardımcı tedavi yöntemi olarak kullanılabilmesi etki alanının nekadar geniş olduğunun bir kanıtı olsa gerek.

 MAYON Volkanik Kil  Maskesi


20 ml lık bize gelen deneme ürünü maske tek kullanımlık için ama  bende fazlasıyla arttı.
Tabiki hemen sarıp bir sonraki kullanım için hazır halde bıraktım dolabıma.

 MAYON Volkanik Kil  Maskesi


Maskeyi kullanmadan önce paketi açılmadan 5 dakika sıcak suda bekletip içeriğinin biraz yumuşamasını sağlamak gerekiyor.Makyajdan arınmış cildinizin üzerine uygulamanız gerekli.
Eğer yüzünüze kullanacaksanız hassas olan göz ve dudak çevresi dışında kalan tüm yüz bölgenize cildiniz görünmeyecek şekilde sürmelisiniz.Fırça yada parmaklarınızla sürebilirsiniz diye belirtilmiş, maskeyi ben parmaklarımla rahatlıkla tüm yüzüme sürdüm.

 MAYON Volkanik Kil  Maskesi

Ah yukardaki maske sürülmüş halim öyle komikki sizleri korkutmadan bunu nasıl fotoğraflayabilirim diye çok çaba sarfettim inanın:))
Belki 20 kare çekilmiş fotoğraflardan en masumu bunu görüp burada paylaşmaya karar verdim.:))
Ey güzellik sen nelere kadirsin diyip hemen bu aşamayı atlatayım:))

Maske ciltde sürülme işleminden sonra kolaylıkla kuruyor.Kuruduk dan sonra konuşmanız mimik yapmanız hatta gülmemenizi öneririm zira zaten zorlanırsınız benden söylemesi .Uslu uslu cilt tipinize göre bekleme süresince sabredin:)

 MAYON Volkanik Kil  Maskesi

Maskenin arka kısmında cilt tipine göre bekleme süresi net olarak belirtilmiş.

Yağlı Ciltler: 20-25 dakika
     Normal Ciltler: 15-20 dakika
 Kuru Ciltler: 10-12 dakika

Benim cildim kuru olduğu için 12 dakikalık süreyi sonuna kadar kullandım.
Temizleme aşamasında sadece ılık suyla temizleme yapıyorsunuz.Kurudukdan sonra eyvah bu sadece suyla şimdi nasıl temizlenecek endişem suyun yüzüme deymesiyle akıp giden kil tabakasını görünce rahatladım.:)
Paket üzerinde maske uygulama sonrasında görülebilecek kızarıklığın , cilt altındaki kan dolaşımının etkisinden olabileceği ama kısa sürede geçeceği belirtilmiş.
Bende herhangi bir kızarıklık olmadı.Temizleme sonrası  cildim açık pembe bir  renk aldı.Sanki gözenekler açılmış cildim adeta nefes alıyormuşcasına ferahlamış  hissiyle mutlu oldum.
Ben sonrasında devamlı kullandığım cildimi yatıştırıcı , özel bakım sonrası kremimi sürdüm.
İstenirse sürülmeyede bilir ama ben rutin olarak uyguladığım için kendi tercihim doğrultusunda krem kullandım..
Bakım sonrası dışarıya cıkacağım için de herhangi hiç bir makyaj uygulaması yapmadım.
Cilde nefes alması için izin vermek de şart değilmi.:)



Maske uygulamamdan sonra krem sürmeden sizler için bir fotoğraf daha çektim.
Cildimde hiçbir krem yada makyaj kesinlikle yok.
Tabiki en yalın sonucu gözlemleyebilmeniz içinde fotoğraf efektide asla yok.
Ben sonuçdan cildimdeki etkisinden çok memnun kaldım.Elimdeki kalan ürün bitince kesinlikle yenisini edineceğim.
Sizde bu güzel maskeyi denemek sipariş vermek isterseniz,tek yetkili satış hesabı olarak

Instagram: Mayonkozmetik
ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

  1. ben hem vücudumda hem de yüzümde denedim tabi bir kereden bir şey anlaşılmıyor ama çok da etkili bulmadım bilemiyorum :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenli kullanım sonucu belki etkisini hissedebilirsin canım.Cilt tipine göre, etkiside farklımıdır bilemiyorum tabi.
      Sevgilerimle.

      Sil
  2. yüzünde makyaj varmış gibi cnm,maşallah:D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥