Moda da bir Saklı Köşk ve Muhteşem Lezzetleri

Saklı Köşk



Kadıköy'ün en eski yerleşim yerlerinden biri olan Moda semtine uzanacağız bugün.
 Moda semti,çok eski yıllarda Rumlar, Ermeniler ve Osmanlıların ileri gelenlerinin ikamet ettiği yerlerin başında gelmesi ve bu yerleşme sürecinin hızlanmasıyla halk arasında semtin “Moda” ismini almasına vesile olmuş.
Moda da yüz yıllara tanıklık etmiş saklı bir köşk den ve tarih kokan atmosferinden yine aynı değerde  yükselen nefis yemek kokularından lezzetlerinden bahsedeceğim.
Saklı Köşk adı gibi modanın ara sokaklarına gizlenmiş edasıyla, beni bulun keşfedin dercesine heybetli.
Tarih kokan bu köşke ziyaretinize yine nostalji kokan tranvayla olursa değmeyin keyfine.
Tranvay yolcularının yine çoğunluğu yaş ortalamasıyla  İstanbul u eski değerleriyle yaşamış büyümüş hanfendi ve beğefendilerinden oluşuyor.Moda durağına kadar süreceğiniz yolculuk sonrasında tranvaydan iner inmez hemen solunuzda göreceğiniz kırmızı kapısıyla tabelasıyla Saklı Köşk e ulaşmış oluyorsunuz.

Saklı Köşk


Saklı Köşk ün tarihinede birazcık göz atacak olursak;
1909 yılında Romanyalı işadamı Miltiadi Patos’un kızı Mari için yaptırılmış.1937’de yeni sahibi ünlü karikatürist Cemil Cem’di ve 1950’ye kadar da onu, kalemini, fırçasını, dostlarını çatısı altında barındırmış.
Saklı Köşk

Kırmızı kapısını araladığınızda hoş bahçesi içersinde müştemilatıda barındıran , ferah atmosferinde keyifli  sohbetlerinize eşlik edebilecek hoş bir ortam çıkıyor.Bahçenin her köşesinde yine tarihten bir eser görebiliyorsunuz.Resimde gördüğünüz bu bisiklet gibi.

Saklı Köşk

Köşkün içersine aralanan bu kapıysa tokmaklarıyla bile kendine hayran bırakıyor.

Saklı Köşk

Holde iki köşeden yukarıya çıkan merdivenlerle üst katta bir birinden farklı konsepte 4 ayrı yemek bölümü bulunuyor.Merdivenleri çıkar ve inerken kimbilir yapım yılından bu yana bu basamaklardan kimler çıktı nelere tanıklık etti düşüncesine kapılıveriyorsunuz birden.

Saklı Köşk


 Zeynep Kakınç ve Selin Tokatlıoğlu bilgi birikimlerini birleştirerek , bir birinden güzel lezzetleri misafirlerine sunmak için Saklı Köşk ü hizmete geçirmişler.

Saklı Köşk

Oya hanımın davetiyle blogger arkadaşlarımızla birlikte ziyaretlerine gittiğimizde sımsıcak bir karşılamayla ağırlandık.

Saklı Köşk

Saklı Köşk

Saklı Köşk



Bizim için hazırlanmış masamız etrafında samimi sohbetlerimize eşlik olarak ilk servis edilen birbirinden leziz mezelerle başlayalım.
Ermeni mutfağının gözdesi benimde ilkkez yediğim Topik ,yapılış aşamalarının , büyük maharetler gerektirdiğini öğrenince inanın şaşkına döndüm.İlk kez tattığım topik inde en lezzetlisi yle tatmış olmamda benim için büyük bir şans oldu. Bahar Dolması ,Zeytinyağlı Barbunya ,Tarama ,Zahter Piyazı ,Çerkes Tavuğu, Çıltik , Kırmızı Mercimek Favası hepsi birbirinden harika lezzetlerle başlangıç sunumu tek kelimeyle harikaydı.

Saklı Köşk

Ardından sunulan deniz mahsülleri ile doldurulmuş içli köfte ise klasik içli köftenin müdavimi olan beni  bile benden aldı.Lezzet uyumu bu kadar mı güzel olur bayıldım.
Arnavut ciğeri, mücver, bıldırcın yumurtası çılbırı ise sunumlarıyla olduğu kadar lezzetleriyle de enfesti.

Saklı Köşk

Ana yemek olarak sunulan ağızda dağılan kuzu but ve onun tamamlayıcısı  iç pilav ise tek kelimeyle nefisti.

Saklı Köşk


Bilen bilir tatlı denince akar sular durur bende.Finale böylesi bir tatlı bütünlemesi yakışırdı.
Kireçte hazırlanmış,Tahinli Çıtır Kabak ki yerken hissettiğiniz o çıtırlık ve içersinden çıkan süpriz tahin tadı hala tadı damağımda inanın. Damla sakızı aromasıyla Saklı Köşk Muhallebisi ise gerçekten çok güzeldi.
Bu bir birinden leziz tatlar arasında, atmosferin büyüsü,kusursuz hizmet ve  hoş sohbet ile geçirdiğimiz saatler anılarımda mutlulukla anımsayacağım bir gün olarak kalacak.
Saklı Köşk  e sevdiklerimle mutlaka gitmeyi planladığım lezzet duraklarından birisi oldu.Bu güzel lezzetlere eşlik olarak cuma akşamları 45lik dj ,cumartesi geceleri ise canlı müzik performansı ile sevdiklerinizle birlikte hoş saatler geçirebileceğiniz bir mekan olarak mutlaka not alın.
Bu güzelllikleri bizlerle buluşturan Oya hanıma,Saklı Köşk ün güzel işletmecileri  Zeynep Kakınç ve Selin Tokatlıoğlu  çok teşekkür ederim.
Saklı Köşk' e ulaşım ve rezervasyon için;
Adres: Saklı Köşk
Caferağa Mah. Dr. Esat Işık Caddesi Cem Sokak No6
Kadıköy / İstanbul
Te: 0216 337 6788 




Yorumlar

  1. Çok güzel ve otantik bir mekan İstanbul'da olmak vardı şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saklı Köşk benimde yeni keşfim gerçekten ortamı ve lezzetleriyle bir harika.

      Sil
  2. Şerife ciğim hep beraber harika bir gün geçirdik. Birde zayıf görünümlü bir fotoğrafım olsaydı....
    Harika ağırlama ve harika lezzetler her daim hafızalarımızda olacak. Sevgiler canım.💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birgül cüm fotoğrafta harikasın kendine haksızlık etme fıstığım.Seninle ve diğer arkadaşlarımla birlikte olmak benim içinde çok çok keyifliydi.Sevgilerimle <3

      Sil
  3. saklıköşkü çok severim hemen gideyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne güzel demekki devamlı gitiğiniz yerlerden biri, çok sevindim.Sevgiler

      Sil
  4. Her şey çok güzel görünüyor. İstanbul'a ilk gidişimde mutlaka uğrayacağım bir yer öğrenmiş oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'a gelince haberdar et cnm beraber gideriz:)
      Sevgilerimle

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥