Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı


Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı


119 YILLIK LEZZET YOLCUĞU VE EŞSİZ LEZZET DENEYİMİ KONYALI'DA...

Herkese Merhaba;
Bu gün yine İstanbul un  isminden çok sözettirmiş lezzet duraklarından biri olan Konyalı Lokantası ndan bahsedeceğim.Geçtiğimiz Pazar günü sevgili arkadaşım Yaseminin organizasyonuyla Dünya Kadınlar Günü yemeği için davetliydik.
Bu güne kadar 25 yıldır İstanbul da yaşayan biri olarak Topkapı sarayını gezmek gibi bir zamanı kendime yaratamamış ve ihmal etmiş olmamın  ve ilkkez gidecek olmamın heyecanıyla daveti çok mutlu olarak kabul ettim.

Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı

Evet bilmeyenler için hemen belirteyim Konyalı Lokantası Topkapı Sarayının içersinde bulunuyor.O yüzdende önce saraya giriş yapacağınız için kapıda saray için küçük bir ücret ödemeniz gerekiyor.Biz Konyalı Lokantasının özel davetlisi olduğumuz için giriş ücreti ödemedik.

Konyalı Lokantası geçmişiyle Osmanlı mutfağına yıllardır tanıklık eden ve Osmanlının essiz lezzetlerini yılların birkimi olan teccübesiyle lezzet severlere aktaran bir işletme.
Muazzam boğaz manzarası ilk anda gözünüze çarpan.Restoranın her yerinden bu manzaraya karşı yemek yiyebilmenizde sanırım en özel kısmı.


Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı


1897’den bu yana enfes Saray mutfağını özenle sunan, dünyanın en iyi müze restoranları arasında gösterilen ve sayısız ödüle layık görülen Konyalı Lokantası, eşsiz manzarası ve leziz tatlarıyla tarihi bir gezi arası verilebilecek en güzel mola…

Topkapı Sarayı'nda tarihsel bir yolculuk esnasında sizi tamamen saran ambiyansı ve eşsiz İstanbul manzarası bu yolculuğunuza unutulmaz bir deneyim sunuyor. Saray Mutfağı’nın vazgeçilmezleri ile özenle hazırlanan menüde, zeytinyağlı başlangıçlardan, Türk damak tadının vazgeçilmezi döner çeşitlerine, incik kebabından Konyalı’nın spesiyal kebabına kadar bir çok lezzeti bir araya geliyor. Ayrıca ayrı bir alanda Cafe alanı ile de misafirlerini ağırlayan Konyalı'da espresso'dan sahlep'e, nefis tatlılardan, türlü türlü sıcacık böreklere geniş lezzet seçenekleri de sunuluyor.  
Bu lezzet yolculuğunun başarı sırrını Konyalı’nın 5. Kuşak temsilcisi Can Doğanbey şöyle anlatıyor;

Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı
'' Konyalı bizlere bir kültür mirası gibi, 117 yıldır aynı mirasa özenle sahip çıkmak için aralıksız çalışıyor, sürekli hizmet standartlarımıza yenilikler sunuyoruz. Konyalı artık yalnızca bize ait bir marka değil Türkiye'yi gururla yansıtan bir kültür mirası ve biz bu mirasa özenle hizmet etmeye çalışıyoruz. Konyalı Restaurant olarak Ulu önder Atatürk'ten, İngiltere Kraliçesi Majeste Elizabeth II' ye, Pakistan Başkanı Benazir Butto'dan Amerika eski başkanı Richard Nixon'a kadar dünyanın dört bir yanından gelen pek çok devlet büyüğünü, ünlü sanatçıları Kral ve Kraliçeleri ağırlama onuruna eriştik ve sayısız uluslararası ödüle layık görüldük. Bu yalnız bizim değil, bizleri 119 yıldır ziyaret eden misafirlerimizle ortak başarımızdır ve misafirlerimizin ailemize emanetidir. Bu emanete layık olmak için sürekli çalışıyoruz. Yalnızca mekanımızda değil çalışanlar olarak da Dünya standartlarında en iyiyi sunmak üzere kendimizi de geliştiriyoruz, misal ailemiz, bende dahil Dünya’nın restorancılık anlamında sayılı üniversitelerden olan “Les Roches International School of Hotel Management” mezunudur. 
 Her gün binlerce yerli yabancı turiste geleneksel Türk mutfağımızı en iyi şekilde sunmak üzere ilk günkü heyecanımız ile kapılarımızı açıyoruz. Bunların karşılığında ise misafirlerimizden aldığımız teşekkürler bizlere sunulan en büyük ödül oluyor.’’

Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı
Bizler için özenle hazırlanan masanın en başında meşhur osmanlı saray şerbetlerinden çeşitler bulunuyordu.
Bol bol sizler için fotoğraflamayıda ihmal etmedik tabi,

İşletme sahibi Can bey bizleri bizzat karşılayarak hem tarihlerinden hemde Konyalı Lokantasının mutfağından çıkan bir birinden özel lezzetler hakkında bilgiler verdi.
Can Doğanbey çok genç ama aldığı eğitimler doğrultusunda hem tarihlerine hemde misyonlarına sahip çıkan mutfağa da oldukça hakim bir yönetici.Verdiği bilgiler ve bizler için müthiş ev sahipliği hepimizin hem taktirini aldı hemde gerçekten çok  şaşırttı.

Yemeklere geçmeden önce bir kaç noktayı belirtmeden geçemiyeceğim.
Gittiğim ve yemek yediğim yerlerde önce hijyen ve temizliğe sonrasındada hizmete tabikide lezzete çok dikkat ederim.
Hijyen ilgi servis hızı ve düzeni son derece bir uyum içersinde ve kusursuzdu.
Lezzetler için sadece hayranlığımı belirtmekle yetinmem lazım sanırım.Köklü Osmanlı saray mutfağına sahip olan işletme yıllarca aynı  mutfak ekibiyle çalışmasından dolayıda istikrarı tamamiyle sağlamış.Osmanlı dan günümüze kadar uzanan  menüleri modernize ederek sunarken aynı zamandada servis ve sunumda o ambiyansı yaşatması ne hoş.
Fonda çalan türk musikisi ve menülerin özel kapaklı sahanlarda  kalabalık servis elemanıyla aynı anda sunumu tek kelimeyle harikaydı.
Şu cümle duygularımı daha iyi anlatacak sanırım.''Sultanlara Layık ağırlandık''
Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı

İlk önce Osmanlı saray şerbetlerinden bahsetmek istiyorum.
İşletme şerbetleri konusunda belli bir standartı yakalamış durumda.Özel davetler için şerbet siparişlerde alıyorlar.Mevlüd yada özel günleriniz için siparişiniz doğrultusunda sizin için istediğiniz miktarda hazırlayıp adresinize kadar gönderebiliyorlar.
Çok çeşitli şerbetleri bulunmak ta. Bize o gün ikram edilenler ise gül suyu şerbeti,limon şerbeti ve 17 çeşit meyve özleri ve baharatlarıyla hazırlanan padişahların önceliği saray şerbetiydi.Servis esnasında aldığımız bilgilere göre hiç bir şekilde tatlandırmak için şeker  yada yapay tatlandırıcılar kullanılmadan sadece meyvelerin şekerleriyle tatlanmış enfes bir lezzetti..Buzlar içinde sunulan şerbet yemek esnasında tükettiğinizde hem ferahlık hemde hazmı kolaylaştırıcı etki saglıyor.
Giderseniz içmeden dönmeyin asla.

Başlangıç olarak menümüzde zeytinyağlı sarma,zeytinyağlı kereviz ve imam bayıldı vardı.Özellikle aç gittiğime çok sevindim öyle lezzetli başarılıydılarki tabağımda bırakmadığımı söyleyebilirim:)

Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı
Masada canlı çiçek en sevdiğim dekordur.Ne ince ne naifler bembeyaz canlı çiçekler her birimizin önünde masamızı şenlendiriyordu.

Bakır serviste sunulan sıcacık ıspanaklı talaş böreği ve etli sarmaaa...Sadece aman allahım diyorum siz anlayın..:) Müthişti....


Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı

Karışık mevsim salatanıza bir birinden çeşit yağ ve soslar sizin tercihiniz göre sunuluyor.
Servis özeni salatada bile hakim.

Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı
Geldik müthis bir seramoniyle  bakır kapaklı osmanlı sahanlarında sunulan ana yemeğimize.
Aynı anda servisi yapılan  lezzetiyle istisna kuzu tandır.
Kuzu etleri Balıkesirde bulunan özel çiftlikten getirtiliyormuş.
Yanında servis edilen keşkek,beğendi tam bir lezzet patlaması kesinlikle.
Benim anne tarafımda Konya lı olduğu için aynı zamanda  yöreğe de  has  olan  bu lezzetleri bilirim vede çok severim.  
Yazımın sonuna eklediğim video da  müthiş kuzu tandırın harika servis seramonisini ve güne ait tüm detayları izleyebilirsiniz.

Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı

Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı
Tatlı servisinde ise Antal yaya özgü özlediğim tat turunç recelini bana anımsatan nefis portakallı baklava,kaymaklı kayısı,incir tatlısı ve cevizli baklava bir tabakta sunulmuştu.
Ayrı servis olarak güveç kaplarda sunumu yapılan fırın sütlaç ve aşüre bulunmaktaydı.
Hepsininde lezzeti tam kıvamında ve harikaydı.

Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı
Güzel yemeğimiz kahvesiz bitmez dedik yine şık sunumuyla servis edilen lokum ve bol köpüklü kahvelerimizle noktaladık.

Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı

Son olarak söylemem gerekirse tekrar tekrar gideceğim hatta misafirleriminde bu ambiansı yaşaması ve bu lezzetleri tatması için özellikle orada misafir edebileceğim bir lezzet durağı daha favorilerim arasına almış bulunmaktayım.
Güzel gün kusursuz lezzetler ve ağırlama için Can beyin nezlinde tüm  Konyalı Lokantası ailesi ve seçkin personeline ayrıca tüm gün bizlerle yakınen ilgilenen  Wish Project sorumlusu Merve Öztürk ve Emel Öztürk e,bu güzel organizasyonla bizleri davet eden Yasemin ciğime  çok teşekkür ederiz.
Henüz gitmediyseniz gidin görün tadın o atmosferi mutlaka yaşayın.
Şiddetle tavsiyemdir!

Güne dair tüm paylaşımlarımıza aşağıdaki hashtaglerden ulaşabilirsiniz.

#konyali1897

#kadinlargunuyemegi

#bloggerlarsarayda


Konyalı Lokantası-Topkapı Sarayı

Rezervasyon için: 
Tel: 0212 513 96 96 
online rezervasyon linkini kullanabilirsiniz.









Yorumlar

  1. Mekan olarak gerçekten cok guzel bir yermis guzel bir gun olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mekan manzara süperdi cnm hizmet servis ve lezzetlerde harika.Gitmeni tavsiye ederim mutlaka.
      Sevgiler.

      Sil
  2. bizim otele okadar yakın ki ama hiç gidemedim.Bu yazıdan sonra kesin gitmeliyim.teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede mutlaka git cnm çok beğeneceğine eminim.
      Sevgiler <3

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥