Onur Erol ve Çocuklar İçin Konser

Onur Erol ve Çocuklar İçin Konser


Merhaba,

Ülkemizde, “Çocuk Konserleri” kavramıyla bir ilke imza atarak çocuklarımızda sanata karşı ilgi uyandırmak, yaşlarına uygun şarkılar ile doğru müzik algısı oluşturmayı hedefledik.

Türkiye’de ilk olarak 1999 yılında Özel ALEV Anaokulu ve Özel ALEV İlkokul-Ortaokulu’nda uygulanmaya başlanan “Orff – Schulwerk Yaklaşımı” ile keşfederek öğrenme, doğaçlama ve ders konusunun canlandırmalarla işlenmesi yoluyla, çocukların kendilerini dil, müzik ve dansla ifade etmeleri teşvik ediliyor. Bu üç dalın ritim temelli olması da Orff yaklaşımının çıkış noktasını belirliyor. Bu çalışmaları Salzburg’daki Mozarteum Üniversitesi Orff Enstitüsü işbirliğinde sürdüren ALEV Okulları Carl Orff Vakfı’nın Türkiye’de “ORFF Model Okulu” tanımlamasına izin verdiği tek okuldur.

Konseri gerçekleştirecek olan Onur Erol 2004, 2006 ve 2009 yıllarında Avusturya’nın Salzburg şehrinde bulunan Orff Enstitüsü'nde düzenlenen uluslararası yaz kurslarında eğitmenlik yapmış; 2004 - 2005 yılları arasında aldığı Carl Orff bursu ile aynı üniversitede 1 yıl süreyle eğitim almıştır. Kendisi aynı zamanda 2001 yılından bu yana okulumuzda müzik öğretmenliği yapmaktadır.

 Onur öğretmen, çocuklar için çıkardığı albümlerden seçtiği şarkıları orff  hareketlerini de işin içine katarak çocuklar için konser verecek ve çocuklara söyleyecek.


Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥