Krispy Kreme Barista Akademi de Kahve Tadımı ve Kişi Damak Zevkine Özel Kahve Tespiti workshopu

Krispy Kreme Barista Akademi de Kahve Tadımı


Geçtiğimiz hafta Krispy Kreme Kurumsal Satış sorumlusu Esra Hanımın davetiyle blogger arkadaşlarımızla birlikte Barista Akademi de Kahve Tadımı ve Kişi Damak Zevkine Özel Kahve Tespiti workshopuna katıldık.

Krispy Kreme Barista Akademi de Kahve Tadımı

Krispy Kreme; 1937’de kurulmuş Doughnut ve Kahve firması. Bugün 24 ülkede yaklaşık 1100 mağazasıyla günde 10 milyon ve yılda 3 milyar doughnut üretmekte.
Türkiye’de  2009 yılında ilk şubelerini açtıkdan sonra, şu anda İstanbul’da 19 noktada hizmet veriyor. Doughnut dışında kahvelerinedeki iddialarınıda vurgulamak için artık  kahve workshopları düzenlemeye başladılar.. İş ortakları  FM Kahve ile birlikte Barista Akademi binasında gerçekleştirilen workshoplarda ;
Barista Akademi, sizleri birbirinden farklı 3 workshop seçeneğiyle
kahve uzmanı yapıyor.Workshop programı aşağıdaki şekildedir.

1-3rd Wave Kahve- Üçüncü Nesil Kahve Eğitimi
2 Saat
Çekirdekten fincana kahveye genel bakış.
Nitelikli kahve unsurları.
Üçüncü nesil demleme metodları. (V60, Cold Brew, Chemex, Aeropress, Syphon)

2-Kahve Tadımı ve Kişi Damak Zevkine Özel Kahve Tespiti:
2 Saat
Kahve kavurma ve harmanlama mantığı.
Temel kahve tadım eğitimi.
Tadım sonrası kişiye özel kahve profili çıkarılması.

3-Kahve ve Doughnut Aile Paketi:
2 Saat
Annelere özel kahve eğitimi: Temel espresso makinesi ile çalışma eğitimi.
Evde, ofiste spesiyal kahve hazırlama ve kahve demleme metodları.
Çocuklara özel doughnut ve milkshake hazırlama aktivitesi: Çocuklar doughnut şapkalarıyla, birbirinden lezzetli doughnutları kendileri süsleyecek ve sevdikleri tatlarda milkshake hazırlamayı öğrenecekler.

-Barista Akademi
Workshop Etkinlikleri Fiyat Bilgisi

3rd Wave Kahve- Üçüncü Nesil Kahve Eğitimi: 100 TL + KDV / Kahvesever
Kahve Tadımı ve Kişi Damak Zevkine Özel Kahve Tespiti: 100 TL + KDV / Kahvesever
Kahve ve Doughnut Aile Paketi:  120 TL + KDV / Kahvesever

Workshop etkinlikleri zamanları ve 10 kahveseverin üzerinde yapılacak toplu workshop istekleriniz için lütfen aşağıya ekleyeceğim web sitelerinden bilgi isteyiniz.



Krispy Kreme Barista Akademi de Kahve Tadımı


Barista Eğitim Koordinatörü Mustafa Tırınk önderliğinde katıldığımız workshop da 6 değişik bölgenin kahvelerini tadımlayarak analiz ettik.Kahve sever biri olarak içtiğimiz kahvelerin aromatik özelliklerine göre daha bilinçli olarak,uzmanlarıyla birlikte kahve tadımı inceliklerini öğrenmek benim ve arkadaşlarım için çok güzel bir deneyim oldu.
Kahve tadımımızın detaylarına geçmeden önce Eğitim Kordinatörü Mustafa Tirink hakkında kısaca bilgi vermek isterim.
2006’da Barista olarak kahve sektöründe çalışmaya başlayan Tirink,sürekli araştırmalar yaparak kendisini sektörde geliştirmiş.Yaklaşık 1 yıl Amerika’da eğitimler verdikten sonra 3 sene Krispy Kreme ‘de görev almış. 2014 yılında Krispy Kreme Dünya Barista Şampiyonu olan Tirink,şu anda da Barista Akademi by Krispy Kreme’de Eğitim Koordinatörlüğü yapmakta.
Kendisinden tüm detaylarıyla değerli bilgiler aldığımız workshopumuz bilgi ve uygulama yönünden gerçekten çok zengin geçti.

Krispy Kreme Barista Akademi de Kahve Tadımı

Kahve tadımı aslında bilindiğinden çok daha fazla teknik yöntemlere sahip. Kahve tadımı yaparak hedeflenen, kahvenin lezzetindeki tüm değişkenleri çekirdeğin kalitesine indirgeyecek bir kontrollü deney ortamı sağlamak. Bunun için de farklı bölgelerden getirilen tüm çekirdekler, aynı oranda kavrulup, aynı kalınlıkta öğütülerek, aynı miktarda, aynı sıcaklıkta suyla, bardakta bekletme suretiyle demleniyor ve testlere başlanıyor.Tadım kısmında en eğlenceli olan ve benim bir türlü tam anlamıyla başarıyla uygulayamadığım kısım ise kahveyi hüpleterek dil ucuna sipreyleme yaparak dilde hissedilen kahvenin karakteristik özelliklerini algılama kısmıydı.:)
Kahve ağacı yetiştiği bölgenin iklimine göre çevresinde bulunduğu bitki örtüsünden ve yetiştiği toprağın çeşidine göre aroma kazanıyor.
Krispy Kreme Barista Akademi de Kahve Tadımı


İyi kahve kötü kahveyi bu eğitimden sonra artık ayırabilir duruma geliyorsunuz.Kişinin damak zevkine göre onun daha çok hoşuna giden kahve aromasınında tespit edildiği bu workshopda benim kahvem meyveli ve aromatik tada sahip ödüllü bir kahve türü olan Geisha çıktı.
Workshopumuzda gerçekleşen kahve tadımının tüm teknikleri ve uygulaması ve bilgilere aşağıya eklediğim videoyu izleyince daha detaylı anlayabilirsiniz.
Yep yeni bir deneyim ve kahve hakkında bilinmeyen bir çok şeyi kapsayan bu güzel eğitim workshopu için Krispy Kreme ve  Barista Akademi ye ,yetkililer ve değerli eğitmenlerine yürekten teşekkür ederim.

Krispy Kreme Barista Akademi de Kahve Tadımı

Workshop sonrası aldığımız eğitimin sonucunda belgelerimizde artık bilinçli bir kahve sever olduğumuzun kanıtı oldu.
Krispy Kreme ve  Barista Akademi kahve workshoplarına katılmak isterseniz aşağıdaki linklerden iletişime geçip detaylı bilgiler alabilirsiniz.
Ayrıca workshopumuza ait tüm sosyal medya paylaşımlarımıza aşağıdaki hashtaglerden  ulaşabilirsiniz.
























Yorumlar

  1. KAHVE DİYİP GEÇMEMEK LAZIM GERÇEKTEN NE GÜZEL BİR GÜN OLMUŞ :)

    YanıtlaSil
  2. Şahane bir gündü canım. Bu güzel organizasyon için sana ve Krispy Kreme ye çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥