İstanbul Çengelköy de yöresel Antep lezzetlerinin adresi ŞD Beyran

ŞD Beyran


Bugün yine sizlere İstanbul da bulunan bir lezzet durağından bahsedeceğim.Antep in yöresel lezzetlerini İstanbul'un yeşillikler ve yalılar semti Çengelköy de artık tadabilirsiniz 
Geçtiğimiz hafta sevgili blogger arkadaşım Şafak'ın davetiyle ŞD Beyran ın bir birinden özel menüsünü blogger arkadaşlarımla birlikte tatma fırsatı bulduk.
1973 yılında Abdurrahman Usta tarafından Antep’de kurulmuş olan ŞD Beyran, yöresel Antep mutfağı lezzetini, geçmişten günümüze taşımaktadır. Firmanın İstanbul Çengelköy deki kurucusu Şakir Deniz aynı zamanda Green saladların sahibi ve Zorlu Hacı Abdullah ın ortağıdır. Yılların deneyimini bu yeni yerde birbirinden lezzetli yemeklerle müşterilerinin beğenisine sunmaktalar.
Çengelköy ŞD Beyran da tadabileceğiniz lezzetlere gelecek olursak;

ŞD Beyran

ŞD Beyran



Acılı kebaptan saç tavaya, içli köfteden kilis tavaya, beyrandan çöp şişe kadar geniş yemek yelpazesiyle müşterilerinin hizmetindedir. 
ŞD Beyran

 Fıstıklı katmeri ve künefesi Ali Usta tarafından özel olarak hazırlanmaktadır.

ŞD Beyran

Beyran çorbası ise Gaziantep’in özel yemeklerinden biri. İçerisinde bulunan et, pirinç, et suyu, iç yağı ve sarımsak sayesinde hem besin değeri yüksek hem de sağlıklı bir yemektir.
Servis edileceği zaman bakır tabakta pişirilip sıcak bir sekilde sunulmaktadır.Tek kelimeyle eşsiz bir lezzet.Normal de Antep de sadece öğlene kadar servis edilen bu lezzeti Çengelköy ŞD Beyran da gün boyu tadabilirsiniz.

ŞD Beyran

Tüm baharatlar, kurutulmus biber, dolma, salçalar, fıstıklar ve bulgur gibi kullanılan kuru gıda malzemeleri Antep’den gelmektedir. Mevsim ürünlerine göre sezonluk turşular yapılmaktadr. Kullanılan etler Trakya yöresinden gelmektedir. Bu lezzetleri tatmak için Çengelköy deki yeni adresinde lezzet severleri bekliyorlar.
Güzel daveti ve ağırlamaları için sevgili Şafak cığıma ve Çengelköy ŞD Beyran yetkilileri ve tüm personeline çok teşekkür ederim.




İnstagram: ŞD Beyran 
Çengölköy Caddesi No 29 Çengölköy

Yorumlar

  1. Havanın sıcaklığına rağmen çok keyifli bir gündü...En kısa zamanda görüşmek üzere...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. canım ayaklarına sağlık iyi ki geldin sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Buranın tez zamanda tadına bakmak lazım..

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥