Gastronominin büyülü dünyasını Le Cordon Bleu'de keşfedin


Le Cordon Bleu

Le Cordon Bleu ismi, Fransa Kralı III. Henri tarafından kurulmuş ve zaferlerini şatafatlı ziyafetlerle kutlayan Saint-Esprit Şövalyeleri'nin sembolünde bulunan mavi kurdele nedeniyle, 16. yüzyıldan itibaren mutfaktaki mükemmeliyetin simgesi oldu.
Paris'te küçük bir yemek okulundan uluslar arası bir ağa sahip mutfak sanatları akademisine dönüşen Le Cordon Blue okullarında ,dünya çapında 20 den fazla ülkede ,her yıl 20.000 den fazla öğrenci eğitim görmekte.. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek Meilleur Ouvrier de France gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitim görmektedir. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarmaktadırlar.

Özyeğin Üniversitesi - Le Cordon Bleu İşbirliği 
 Le Cordon Bleu ile işbirliği anlaşmasını da imzalayan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini dünyanın en usta şefleriyle yetiştirirken, Le Cordon Bleu ile birlikte açtığı Sertifika Programları ile bu alanda kendini geliştirmek ve ilerlemek isteyenlere de yeni bir geleceğin kapılarını araladı.

Le Cordon Bleu, 20'den fazla ülkede olduğu gibi, üniversite öğrencisi olmasa da, mutfak sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası saygı gören bir sertifika ile taçlandırmak isteyen, ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes için, Ocak 2013'ten bu yana sertifika programlarının yanı sıra, birbirinden keyifli kısa dönemli kursları da sunmaktadır.


Diplome de Patisserie
Kursa katılan öğrenciler master şeflerden dünyanın en iyi restoranlarında ve pastanelerinde sunulan klasik ve modern pasta yapımı ve süsleme sanatının kilit tekniklerini teorik ve uygulamalı olarak öğrenirler.Temel ,Orta ve Üstün Pastacılık seviyelerindeki kursları başarıyla tamamlayanlar ''Diplome de Patisserie'' sertifikasını alırlar.

Diplome de Cuisine
Master şefler ve üst düzey görevlerde çalışmış öğrenciler tarafından Temel ,Orta ve Üstün Mutfak seviyelerinde verilen mutfak kursları,uygulamalı seanslar,gösterimler ve kuram derslerinden oluşan kapsamlı bir programla yürütülür.Kurs süresince lüks yemekler hazırlama konusunda gerekli bilgi ve becerilerde ustalık kazanan öğrenciler tamamlayanlar ''Diplome de Cuisine'' sertifikası alırlar.

Grand Diplome
Le Cordon Bleu ''Diplome de Cuisine''ve ''Diplome de Patisserie''kuerslarını başarıyla tamamlıyanlar ''Grand Diplome''almaya hak kazanırlar.

Eğitim programlarıyla ilgili detaylı bilgi almak için http://lecordonbleu.ozyegin.edu.tr  web sitesini ziyaret edebilir,  0216 564 93 98 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Yorumlar