Sağlıklı atıştırmalık Zulu Beef jerky kuru et

Sıkı bir diyete girdiğim şu günlerde sağlıklı beslenme adına her şeyi araştırır ve okur oldum.
Vücudum güçsüz düşmeden,  hem vitamin hem mineralleri alarak, kalorisi düşük olarak nasıl beslenebilirim in derdindeyim açıkcası.
İşin içinden çıkabildim mi peki? Nisbeten evet.Her gün yeni bir şey öğreniyorum ve bana uygun olanları deniyorum.
Şu günlerde hal böyleyken aslında blogumda sağlıklı beslenme ve kilo verme adına başladığım bu süreci sizlerle paylaşabileceğim bir bölüm açma kararı da aldım.
Tabi bunlar sadece geçirdiğim süreç de benim deneyimlerimi sadece kapsayacak.
Diyet maceram ın başlamasına günler kala sevgili Yasemin ciğimin etkinliğinde Zulu atıştırmalık kuru et firmasıyla tanıştık.Firma temsilcisinin verdiği bilgiler doğrultusunda bu yeni sürecimde bu besinin bana faydalı olabileceği inancımda zor olmadı.

Nedir Zulu Beef jerky Kuru Et?

Beef jerky/Kuru et, dana etinin özel seçilmiş bölümlerinin tamamen yağdan temizlenip, ince dilimler halinde kurutulmasından elde edilen bir gıda türü, yüksek protein içeren bir besin kaynağıdır. Kurutma işlemi, bakteri ve diğer patojenlerin eti bozmasını engeller ve bu sayede uzun süre saklanabilir. Bu insanlığın enerjiyi saklayabilmesi ve bir kültür oluşturabilmek için zaman yaratması için kırılma noktası olmuştur. 



Diyetisyenimin benim için hazırladığı proteğin ağırlıklı beslenme programıma zulu atıştırmalık etin uyduğunu görünce deneme isteğimde haliyle kuvvetli oldu.Malum davetler etkinlikler derken evden uzakta geçirdiğimiz zaman çok fazla oluyor. Diyet programım dışında farklı bişey yememek içinde çantamda yanımda götürdüm.Öğle yemeği saatimde ise ilk denememi yaptım.Aslında kuru eti kokusundan dolayı hiç sevmezdim.Ama Zulu Beef  jerky kuru etin neredeyse hiç kokusu yok diyebilirim.Benim denediğim Acı Barbekü idi. Acıyı hem sevmemden dolayı hemde acının metobolizmayı hızlandırmasından dolayı tercih etmiştim.Hani öyle çok acısı yok ama acı yeme hissinizede iyi gelecek yoğunlukta..Biraz sert bir yapısı olsa da bol bol çiğnerken aslında tokluk hissi sürenize de faydası oluyor.Tabi bir paket benim  için çok yeterli gelmesede , bir öğünlük besin ihtiyacımı karşıladı,fazlasına göz koyma tenkitlerim le doydum da diyebilirim:)
ZULU Beef Jerky 3 ayrı çeşidi bulunuyor. Original-Barbekü ve benim tercihim Acı Barbekü

ZULU ÇEŞİTLERİ
Zulu Original, eski bir Kızılderili formülü ile eski bir Türk formülünün sentezidir. Etin tadını öne çıkartacak şekilde malzeme kullanılmış ve oranlanmış, et severi mutlu edecek bir bileşimdir.
Zulu Acı BBQ, acısı Türk damak tadına uygun fakat yeni ve farklı bir lezzettedir. Uzun süre ağızda tadı kalacak ve yeniden yeme hissi baskın olacaktır. Acı ama lezzetli bir acı olarak tarif edebiliriz. Tek handikapı acı sevende bağımlılık yaratacak olmasıdır.
Zulu BBQ, özellikle bayan tüketiciler düşünülerek tasarlanmış, gençlerin, acı sevmeyenlerin ve bayanların tercihi olacaktır.

Bir paketi 40 gr,
ZULU Besin Değerlerine gelince
Protein:  56 gr
Karbonhidrat:  0 gr
Yağ:  4 gr
Kalori değeri ise her ürüne göre değişiyor.Sanırım ilave olan malzemelerden kaynaklı.
Acı Barbekü 116 kcal iken Original 108 kcal değerinde.

Kullanım şekli ve saklama koşulları ise;
Üretimden itibaren son kullanım süresi 6 ay. Testler sonucunda belirlenen gerçek ömrü, ambalajlı hali ile buzdolabında 18 ay, oda sıcaklığında ise 12 aydır.
Ambalaj açıldıktan sonra ortamdaki rutubet durumuna göre içine nem almaya başlayıp organizmalara uygun ortam olabilir. Ambalaj açıldıktan sonra buzdolabında ve ambalajı kilitli olarak saklanması öneriliyor.
Peki gelelim hangi durumlarda işe yarar bu lezzetli atıştırmalıklar.
Diyet yapanlar,sporcuların beslenmesinde,acıktığın her an,okulda otobüste,trafikte,sinemada ,tiyatroda kısacası ihtiyaç duyabileceğin her yerde.
Nerelerden temin edebiliriz derseniz bölgelerine göre satış noktaları web sitelerinde belirtilmiş.
Bende Acıbadem den bir şarküteriden aldım.Fiyat listesi ve satış noktaları için buradan bakabilirsiniz.


Yorumlar

  1. son gunlerde bende araştırıyorum sağlıklı atıştırmalıkları :) bu üründe ilgimi çekti deneyeceğim canım bol eksili günler tatlım :)

    YanıtlaSil
  2. Sağlıklı atıştırmalıklara bir geçebilsem kilo vereceğim ama tatlıdan vazgeçemiyorum :))) Umarım aksatmadan yaparsın diyetini sevgiler ♥

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥