Nitelikli eğitim her çocuğun hakkı



NİTELİKLİ EĞİTİM BAZI ÇOCUKLARIN DEĞİL, HER ÇOCUĞUN HAKKI!

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, “Hiç Bana Sordunuz Mu?” Kampanyası ile birlikte, eğitimin önemine dikkat çekerek önemli mesajlar veriyor.

Yirmi bir yıldan bu yana imkânları kısıtlı çocuklara okul içi ve dışı zamanlarda eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, başlattığı kampanya ile birlikte eğitimin önemine ve sorunlarına bir kez daha dikkat çekiyor. Kampanya ile birlikte, eğitimle desteklenen çocukların hayallerine kavuşmasının önemine değiniliyor.

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, “Hiç Bana Sordunuz Mu?” Kampanyası ile ilgili; TEGV’in eğitim temeline sevgiyi koyarak, araştıran, sorgulayan çok yönlü çocuklar için nitelikli eğitim desteği amacıyla çalıştıklarını belirtiyor. TEGV’in eğitim alanında en yaygın ve etkin çalışan sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Solakoğlu, çağımızda eğitimin ülkelerin kaderini belirleyen en önemli alan olduğunun da altını çiziyor.

TEGV’in “Hiç Bana Sordunuz Mu?” kampanya filminde TEGV’de eğitim desteği alan çocukların eğitimsizlik nedeniyle zorluk yaşayan yaşıtlarını canlandırdıklarını belirten TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Nesteren Davutoğlu ise, TEGV’in iki nesil yetiştirmiş, üçüncü nesli büyüten bir vakıf olduğunu belirtiyor. TEGV’de eğitim desteği alan çocukların büyüdükleri zaman gönüllü, gönüllülerin ise yönetici olabildiğinin altını çiziyor.

“Hiç Bana Sordunuz Mu?” kampanyası ile ilgili hedeflerinin bir TEGV çocuğunun bir gün Aziz Sancar gibi Nobel Ödülü alması olduğunu söyleyen TEGV Genel Müdürü Mete Meleksoy ise, kampanya ile birlikte bu hedeflerinde bir ivme kazanacaklarını belirtiyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 31 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık on bin gönüllüsünün yardımıyla kuruluşundan bu yana 2 buçuk milyona yakın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.




Yorumlar