Erdem Dırbalı ile Tüyap Palas Otel de Öğle yemeği ve Çikolata Workshop


Tüyap Palas Çikolata Workshop


İstanbul'en büyük ve ilk fuar oteli olan Tüyap Palas Otelde geçtiğimiz gün Sevgili Şefimiz Özlem Mekik Bimutfakikişef in davetiyle sektörün önde gelen blogger, yazar ve temsilcileri hep bir aradaydık.

Tüyap Palas Çikolata Workshop

Tüyap Palas Yiyecek & İçecek Direktörü Erdem DIRBALI önderliğinde, Öğle yemeği & Çikolata Workshop unun gerçekleştirildiği Tüyap Palas 
5 Yıldızlı Hizmet, 5 Yıldızlı Ziyafet, 5 Yıldızlı Konfor la
120.000 metre kare kapalı alana sahip Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi içinde yer alan, bölgenin en büyük ve ilk fuar oteli olan TÜYAP PALAS göl ve deniz manzaralı deluxe & süit odaları ile aynı anda 520 kişiye ev sahipliği yapabiliyor.
“Mükellef Kahvaltı ve Kaliteli Uyku” ilkesinin temel alındığı 5 yıldızlı, 260 odalı otelin Türk ve Dünya Mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu tüm yiyecek ve içecek noktalarında misafirler otel genelinde benimsenmiş mükemmel hizmet anlayışı ve otel dışına çıkmadan doğrudan fuar alanına geçiş imkanı sayesinde Çalışırken Dinlenebilmenin Konfor ve Kolaylığını bir arada yaşayabiliyor.
2016 yılı itibariyle hizmete alınacak ek 140 oda ile birlikte oda kapasitesini 400’e çıkaracak olan Tüyap Palas, %100 müşteri memnuniyeti anlayışı ve deneyimli ekibi ile misafirlerini ağırlıyor. 

Erdem Dırbalı


Gastronomi dünyasının tanınmış chef lerinden olan Erdem Dırbalı ,bir çok ülkenin damak tatlarına hakim uluslar arası yarışmalarda çalıştığı otellere ve ekibine her zaman büyük dereceler kazandırmış.Erdem Dırbalı Tüyap Palas çatısı altında a la carte sunum ayrıcalığını farklı konseptleriyle sektörün önde gelen blogger,yazar ve temsilcilerini ağırladığı öyle yemeği ve
 çikolata workshop etkinliğinin başlangıcında her sunum için detaylı bilgiler vererek tadım etkinliğine başladık.

Otelin a la carte restoranı Mimoza’nın menüsünde sunulan, Karides ve Kabaklı Börek eşliğinde Yabani Mantar Çorbası 


Tüyap Palas Çikolata Workshop


 Çam Fıstıklı Kuzu Kavurmalı Humus

Tüyap Palas Çikolata Workshop


 Tereyağlı Acılı Domates Soslu Beğendili Bonfile Dilimleri 

Tüyap Palas Çikolata Workshop


Satsuma, Vişne ve Şampanyalı Sorbe 

Tüyap Palas Çikolata Workshop


Kök Sebzeli Siyah Pirinç, Brokoli, Kereviz Püresi ve Choron Sos eşliğinde Somon Tava 

Tüyap Palas Çikolata Workshop


 Frambuaz Soslu Vanilyalı & Tarçınlı Panna Cotta lezzetlerini mutfak ekibinin eşsiz sunumları eşliğinde tatma imkanı bulduk.

Tüyap Palas Çikolata Workshop

Öğle yemeğinin ardından başlayan Çikolata Workshop sa tam bir çikolata şöleniydi.

Erdem Dırbalı önderliğinde Tüyap Palas mutfak ekibi ile birlikte Klasik Çikolata Truffles, Rocher, Sufle, Three Brothers Çikolata, Tiramisu, Rakı Kavun Sorbe ve Çikolatalı Küba Purolarının hazırlanmasını bizzat izleme şansını yakaladık.Ayrıca hepsininde enfes tadlarına baktığımızıda itiraf etmeliyim.
Bir  sergisindeymişiz hissiyle  hepsi de çikolatan hazırlanmış birer sanat eseri olan bu muhteşem heykeller Erdem Dırbalı ve  ekibinin  dünya çapında birçok yarışmada dereceye girmiş ödüllü eserleri bunlar. Büyülenmemek eldemi sizce?

Tüyap Palas Çikolata Workshop


Tüyap Palas Çikolata Workshop

Şef  Kadir Kantar ın dünya ahçılar olimpiyat yarışmasında gümüş madalya kazandırmış bu azrail de çikolatadan.Nasıl bir emek nasıl bir yetenek işi bu hayranlıkla seyrettik.

Tüyap Palas Çikolata Workshop


Milli chef‬ imiz Erdem Dırbalı  şeker boyasıyla harika bir tablo yaptı.Tablonun yapım aşamasını  ilgiyle izlerken,bir an çok eskilerde tv de yaptığı resimleri hayranlıkla ve merakla izlediğim Bob Ross aklıma geldi.

Tüyap Palas Çikolata Workshop

Bu harikalarda çikolata ve şekerlerden.
Özellikle pro görünümlü olan en çok ilgimi çeken ve hatta bir taneyle yetinmeyip ikincisinide yediklerimdendi.:)

Tüyap Palas Çikolata Workshop

Tüyap Palas Çikolata Workshop

Workshopun sonuna doğru Erdem Dırbalı nın önderliğinde bizde çikolatalarımızı hazırladık.


Tüyap Palas Çikolata Workshop

Çikolata sevgiyle yapılır aşkla yenir.Hayatımda ilk kez çikolata topları hazırladım..Kalp çikolatam dan da belli olduğu üzere hem keyifle hemde sevgiyle Çok şey öğrendik,çok güzel ağırlandık, Harika lezzetlere tanıklık ettik.Öncelikle bizleri ağırlayan  Tüyap Palas Otel e, hazırladıkları eşsiz lezzetleriyle hem gönlümüze hem damaklarımıza taht kuran ‪Milli Şefimiz  Erdem Dırbalı ve değerli ekibine, bu güzel güne davetiyle bizleri onurlandıran biricik şeflerimiz ‪Bimutfakikişef Özlem Mekik Ayvaz Akbacak a ve keyifli saatleri paylaştığım tüm değerli ‪blogger arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimle.

Tüyap Palas Çikolata Workshop

Tüyap Palas Çikolata Workshop Blogger Etkinlik

Tüyap Palas Çikolata Workshop Blogger Etkinlik

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi
Tüyap Fair, Convention and Congress Center
34500 Büyükçekmece, İstanbul, Türkiye / Turkey
P : + 90 212 867 1414 - 867 1430
F  : + 90 212 886 6901

Tüyap Palas Otelde gerçekleşen etkinliğimizin tüm sosyal medya paylaşımlarına aşağıdaki hashtaglerden ulaşabilirsiniz.
#‎millichef‬  ‪#‎cikolataworkshop‬ ‪#‎bloggerlar‬ ‪#‎beylikduzu‬ ‪#‎tuyap‬ ‪#‎mimozarestaurant‬ ‪#‎seferdemdirbali‬ ‪#‎erdemsef‬ ‪#‎erdemdirbali‬ ‪#‎lezzet‬ ‪#‎bimutfakikisef‬  ‪#‎ozlemmekik‬ ‪#‎ayvazakbacak‬ ‪#‎begendimpaylastim‬ ‪#‎davet‬ ‪#‎workshop





Yorumlar

  1. Tatlım yazını tekrar okudum. Tatildeyim yorumu telefondan yapmıştım sanırım ulaşmadı. Bu güzel workshop ta sizlerle beraber olmak çok güzeldi. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi tatiller canım,bu güzel etkinlik sayesinde seninle tekrar görüşmek benim içinde çok güzeldi canım.Kucak dolusu sevgilerimle

      Sil
  2. Cok guzel bir ćalisma yapmissijiz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler ♥